Росіяни розстріляли у Кринках українських військовополонених

 
Російські загарбники розстріляли беззбройних українських військовополонених у Кринках Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У неділю, 7 квітня, в одному з Телеграм-каналів був опублікований відеозапис, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених військовослужбовців. 

На відео видно, як представник ЗС Росії здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно, з автомата. 

В описі під записом зазначено, що подія відбулась поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.

Вкотре представники РФ показово ігнорують положення Женевської конвенції щодо поводження з військовополоненими, що свідчить про підтримку таких дій найвищим командуванням російських Збройних сил, наголосили в Офісі генпрокурора.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Національної поліції у Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці повідомили про підозру російському штурмовику, який розстрілював українських військовополонених.

Неодноразово засуджений Дмитро Курашов, стрілець штурмового загону “Шторм-V” 127-ї мотострілецької дивізії Східного військового округу РФ, 6 січня розстріляв бійця Збройних сил України, якого загарбники взяли в полон під час “м’ясного” штурму. Він здійснив щонайменше три прицільні постріли в полоненого українця.

Невдовзі бійці ЗСУ контратакували загарбників і захопили у полон Курашова та його співслужбовців.

Під час допиту в СБУ інший полонений росіянин видав Курашова, а згодом Служба безпеки України зібрала інші неспростовні докази його вини у вбивстві полоненого бійця ЗСУ.

peredplata

Залишити відповідь