На Буковині попереджено замовне вбивство 29-річного громадянина – організатору повідомлено про підозру

На Буковині попереджено замовне вбивство 29-річного громадянина – організатору повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 40-річному жителю Чернівців, який організував замовне вбивство буковинця (ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 27 п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

За даними слідства, підозрюваний на ґрунті ревнощів замовив умисне вбивство 29-річного цивільного чоловіка своєї колишньої співмешканки. Як аванс надав виконавцю свій автомобіль марки “Volkswagen Passat”. Після виконання “замовлення” обіцяв заплатити ще 20 тис. грн.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура. 

Виконавець звернувся до правоохоронців, відтак всі подальші дії відбувались під їхнім контролем. 16 червня 2022 року після того, як Нацполіція оприлюднила повідомлення з проханням розпізнати особу чоловіка, знайденого зі слідами насильницької смерті, підозрюваний, розуміючи, що злочин доведений до кінця, покинув своє місце проживання. Був затриманий  у квартирі своєї знайомої.

Наразі вирішується питання щодо обрання  йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у вказаному провадженні здійснюють слідчі ГУНП у Чернівецькій області. Заходи з викриття здійснювались за оперативного супроводу УСР в Чернівецькій області ДСР НП України, за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

peredplata