Європейська комісія остаточно ухвалила рішення про надання Україні статусу країни кандидата для вступу у ЄС…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Але це лише перший етап цього довгого шляху аби стати повноправним чкеном європейської родини. Попереду ще саміт глав держав і урядів країн ЄС, який відбудеться у Брюсселі 23-24 червня. Є ще певна насторога щодо позиції Угорщини, Німеччини. Схоже, що Емануель Макрон, після відвідин Бучі не буде встромляти палки в колеса цього процесу.
Однак Угорщина може викинути “коника” і поставити умови перед Україною надання якихось гарантій для угорської громади на Закарпатті. Тому, я, хоч і налаштований оптимістично, дочекаюсь вже до результатів саміту Євросоюзу.
Для тих, хто не чув моїх репортажів на хвилях “Українського радіо” нагадаю про засідання міністрів оборони країн НАТО! Щодо України, Альянс надаватиме Україні озброєнь скільки може, проте представлений список потреб, які озвучив міноборони України Олексій Резніков НАТО не в змозі дуже швидко виконати, але працюе над цим.
Тим часом Альянс вирішив трикратно посилити свої рубежі на шідному фланзі. У Польщу, Румунію, країни Балтії будуть надіслані британські, американські, німецькі, італійські підрозділи.
Щодо членства Швеції і Фінляндії, це питання стоятиме на порядку денному саміту НАТО, який відбудеться 27-28 червня у Мадриді. Швеція і Фімляндія домовляються з Туреччиною, аби та не ставила їм перепон у набутті членства в НАТО. Після того як Фінляндія і Швеція стануть членами Альянсу, північно-західний фланг і схід Європи буде надійно захищений. Бойовим буфером залишається Лише Україна.
На саміт НАТО у Мадрид запрошено і президента України Володимира Зеленського.

peredplata