Чернівецькі поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно «закладчика» наркотиків

Нагадаємо: наприкінці липня під час патрулювання Чернівців співробітники поліції спільно з нацгвардійцями затримали 22-річного уродженця Маріуполя, який розкладав наркотики на території одного з місцевих парків. Тоді правоохоронці вилучили в молодика більше пів сотні зіп-пакетів з психотропами, які він планував реалізувати на території міста. Також поліцейські розшукали більше 20 так званих «закладок» з наркотиками, які порушник уже розклав у різних сховках у парку. За торгівлю забороненими речовинами молодику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В процесі досудового розслідування слідчі Чернівецького районного управління поліції з’ясували, що зловмисник незаконно придбав велику кількість порошку амфетаміну та кристалів PVP для подальшого збуту на території міста методом «закладок».

Під час затримання поліцейські вилучили у порушника 26 зіп-пакетів із амфетаміном і 25 – із PVP. Також правоохоронці встановили місця, де молодик уже розклав наркотики, і вилучили звідти ще 24 зіп-пакети з амфетаміном.
Відповідно до висновку експерта, вилучені речовини є психотропними та забороненими в обігу.

За результатами досудового розслідування слідчі поліції склали обвинувальний акт і скерували його до суду. Чернівчанину інкримінують вчинення злочину, передбаченого частинами 2 і 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснювала Чернівецька окружна прокуратура.

Джерело:Національна поліція України

Чернівецьке районне управління поліції
Чернівецька обласна прокуратура

peredplata