«Смотрящого» за колонією на Буковині засуджено до 9 років тюрми

До 9 років за ґратами засуджено «смотрящого» за колонією на Буковині, який поширював злочинний вплив та організовував злочинне зібрання.
За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької обласної прокуратури засуджено 30-річного уродженця Дніпропетровщини, який у статусі «смотрящого» поширював злочинний вплив в установі відбування покарань, а також організував та брав участь у злочинному зібранні (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 255-2 КК України).
Йому призначено покарання у виді 9 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна.
Прокурори у суді довели, що «смотрящий» під час відбування покарання у ДУ «Сокирянська виправна колонія (№67)» за умисне вбивство двох осіб, маючи попередньо здобутий серед засуджених авторитет особи, яка веде «правильний» для «злодійських» традицій спосіб життя, у вересні 2020 року, здобув статус «смотрящого за зоною», де поширював свій злочинний вплив.
Перебуваючи в статусі суб’єкта злочинного впливу у колонії, він організував сходку за участю одного з лідерів злочинного світу на прізвисько «Тенго Пітерський». На злочинному зібранні «вор в законі» виступив у ролі третейського судді та «подарував життя» кілеру, ув’язненому за вбивство кримінального авторитета, визначивши інший спосіб «розплати», який «смотрящий» організував.
Свою вину обвинувачений не визнав, однак прокурори надали суду достатньо доказів його причетності до інкримінованих злочинів.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України.
 
 
 
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata

Залишити відповідь