Чоловіка, який скоїв смертельне ДТП на Буковині, взяли під варту

Винуватцю смертельної ДТП на Хотинщині змінено запобіжний захід – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Загалом, внаслідок зіткнення легковика з мікроавтобусом у селі Недобоївці в ніч з 18 на 19 вересня, постраждали 12 осіб. Одна з потерпілих загинула на місці аварії. Тоді Хотинський районний суд обрав винуватцю автопригоди запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Однак, органи досудового розслідування не погодилися з таким рішенням і звернулися до Чернівецького апеляційного суду.

Нагадаємо, керуючи легковиком «Audi», 41-річний житель Києва не впорався з керуванням і допустив зіткнення з мікроавтобусом «Volkswagen», який перевозив працівників одного з підприємств області. Від отриманих внаслідок ДТП травм на місці події загинула 49-річна пасажирка мікроавтобуса. Ще 11 учасників аварії звернулися по допомогу лікарів з травмами різного ступеня тяжкості.

Співробітники відділу злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області затримали водія легковика та повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Також звернулися до Хотинського районного суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але суддя обрав більш м’який запобіжний захід – домашній арешт.

Сторона обвинувачення не погодилася з таким рішенням і звернулася до Чернівецького апеляційного суду, який підтримав принципову позицію слідчих і змінив підозрюваному запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на взяття під варту з можливістю альтернативного внесення застави у розмірі 1,2 мільйони гривень.

Наразі триває досудове розслідування.

 

peredplata