Шкільний психолог з Чернівців передав майже тонну яблук для військових

Волонтерство вберігає від стресу та відчуття провини: шкільний психолог з Чернівців передав майже тонну яблук для військових

Шкільний психолог з Чернівців Микола Ілащук передав майже тонну фруктів для військових та жителів гарячих точок. Вітамінну гуманітарну допомогу він щотижнево привозить до Гончаренко центру в Чернівцях, звідки її відправляють на фронт.

Родина шкільного психолога, волонтера Миколи Ілащука займається садівництвом. До війни вони вирощували фрукти та овочі на продаж, а зараз регулярно передають вітамінну допомогу для української армії та жителів прифронтових територій. Через Гончаренко центр у Чернівцях, який працює наразі у форматі волонтерського хабу, сім’я передала на передову вже 820 кг свіжих яблук, яким дуже радіють наші військові.

До початку повномасштабної війни Микола проводив безкоштовні психологічні тренінги та навчальні семінари для дітей та дорослих у Гончаренко центрі в Чернівцях. Однак російське вторгнення змінило і його життя, тепер на своїх заняттях він допомагає вимушеним переселенцям, розповідає, як зберегти психічне здоров’я під час війни, відрізнити корисну інформацію від шкідливої, а також впоратись зі страхами, напруженням та тривогою.

Микола впевнений, що волонтерство, допомога іншим, дозволяє витримати стрес та знайти точку опори всередині себе.

«Допомога – це те, що вберігає нас від відчуття провини і зараз, і потім. Адже не всі можуть бути корисними на передовій, не всі володіють зброєю. Тому інколи кожному з нас здається, що ми робимо недостатньо. Це провокує відчуття меншовартості. Та, щоб перемогти ворога, кожен має воювати на тому фронті, де він корисніше для країни. Головне, що ми всі, з різних сторін, працюємо на єдине спільне благо. Це неймовірно важливо! Коли людина допомагає іншим, вона відчуває себе частиною великого цілого, усвідомлює, що наближає перемогу над окупантами. Це, як девіз нашого міста Чернівці – «Спільними Зусиллями». Допомога іншим – це допомога собі, вона повертає кожній людині цілісність, впевненість у собі та почуття власної гідності», – зазначив волонтер.

 

 

peredplata