Чому Німеччина зволікала і зволікає з передачею Україні бойових машин піхоти “Мардер” і танків “Леопард”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Сьогодні стало зрозуміло, чому Німеччина зволікала і зволікає з передачею Україні БМП “Мардер” і танків “Леопард”. Причиною став скандал з бойовими машинами піхоти “Пума”, які мали прийти на зміну БМП “Мардер”.
Річ у тому, що у планах Бундесверу і НАТО було передбачено, що БМП Puma (Schützenpanzer Puma) — німецька бойова машина піхоти останнього покоління (проект спільного підприємства Projekt System & Management GmbH) прийде на заміну німецьким БМП Marder, які перебувають на озброєні Бундесверу вже понад 40 років і разом з німецькими танками “Леопард” входять в систему Сил швидкого реагувабння НАТО. Відтак частину цієї зброї можна було передати для потреб ЗСУ. Однак під час останніх випробувань усі 18 бойових машин піхоти “Пума” вийшли повністю з ладу навіть без особливих навантажень. Першими відмовили електронні прилади, а на декількох машинах почала займатися електропроводка.
Відтак Бундесвер і Бундестаг постановили розірвати контракт з виробниками “Пум” і зняти з озброєння ті БМП, які вже Бундесвер закупив у Projekt System & Management GmbH.
Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт сьогодні заявила, що Німеччина не підведе Сили швидкого реагування НАТО, оскільки сухопутні сили Німеччини, які спираються на БМП “Мардер” і танки “Леопард”, залишаються бути одними із найпотужніших у Європі.
Тепер стає зрозумілим, що Німеччина не може передати в Україну “Мардери” і “Леопарди”, оскільки у самої через провал проекту i оборудки з БМП “Пума” боєздатність чуттєво “просіла”.
 
 
 
 

peredplata