“Сарказм” Зеленського, хамство щодо міністра оборони Бена Воллеса розлютило англійців

З розмови по телефону з англійцем, мешканцем невеличкого містечка на сході Англії.
“Сарказм” Зеленського, а радше його хамство щодо міністра оборони Бена Воллеса розлютило пересічних англійців. “Ми можемо не любити наших політиків, але це наша справа. Він дозволив собі образити нашого міністра, який стільки зробив, щоб допомогти його країні?! F*ck you little gobshite!” – так думають ті, з ким мій співрозмовник говорив на цю тему, цитую його дослівно. Зеленського вони тепер вважають диктатором-початківцем, здатним перетворитися на ще одного путіна. Відставку Бена Воллеса вони пояснюють тим, що він побачив, що таке Зеленський, і вирішив, що з нього досить, хай з ним тепер має діло хтось инший. Так це чи ні, вони, звісно, не знають, але таке в них враження.
“He must learn when to keep his mouth shut! (Він мусить знати, коли тримати язика за зубами!)” – додав мій співрозмовник.
Слово gobshite, особливо поширене в Ірландії, Оксфордський словник англійської мови тлумачить як вульґарне і образливе, “яке ви вживаєте щодо людини, яку ви вважаєте дурною або яка говорить речі, які ви вважаєте дурними чи неправдивими”. Google перекладає його на українську як “бовдур”, а на російську як “дєрьмо”

peredplata