Колишнього одеського військкома Борисова затримали у Києві — ДБР

Колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова, якого підозрюють у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення військової служби, затримали в Києві. Про це 24 липня повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Його пошуки тривали два дні. За даними правоохоронців, він намагався втекти від слідства, змінюючи номери телефонів, автомобілів та місце розташування. Через намагання колишнього військкома сховатися, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

Що відомо

  • Під час розслідування журналістів видання “Українська правда” стало відомо, що родина Євгена Борисова під час повномасштабної війни Росії проти України придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів.
  • Після скандалу з майном в Іспанії Зеленський дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади одеського військкома Євгена Борисова.
  • За словами Наталі Гуменюк, справу Борисова й надалі розслідуватимуть правоохоронні органи: у травні ДБР відкрило кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України та відсторонило військкома від посади.
  • 19 липня голова НАЗК Олександр Новіков повідомив, що Євген Борисов привласнив 188 мільйонів грн — це рекордна сума збагачення незаконним шляхом.
  • В суботу 22 липня Євгену Борисову оголосили про підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби. Колишній посадовець намагався втекти від слідства, при цьому він використовував елементи конспірації – змінював номери телефонів, автомобілів тощо, місце розташування.

peredplata