Він обіцяв продати літаки президента “к чертовой матери”

Цілий рік президентський літак нікуди не літав, бо ж, як усім відомо, він не втік. І, видно, в літачку за рік простоювання так сильно порвалися сидіння й килимки, що тепер треба було витратити купу мільйонів на «оновлені елементи салону»: заміна тканинного покриття, нове облицювання, представницькі сидіння й дивани, килими, ламінат. І, що вкрай важливо під час війни, в президентському літаку інсталювали суперсучасну розважальну систему.
Для оновлення пам’яті: в ході передвиборної кампанії кандидат із серіялу обіцяв продати літаки президента “к чертовой матери” та літати на рейсових.
Для порівняння: міністерка соціяльної політики заявила, що українцям пора вже виходити з зони комфорту.
Мораль: оновлений салон літака й суперсучасна розважальна система в ньому не належать до поняття комфорту, вочевидь.
На тлі цієї авіаобновки доволі пікантно виглядає історія, про яку колеги поділилися днями. Телевізійна знімальна група з Лондона робила розширений репортаж із передової. Проїхалися другою лінією фронту, все зафільмували, а наприкінці відвідали прифронтовий шпиталь. І там скалічений боєць поміж іншим переповів історію свого підриву на автівці, до якої двигун придбали хлопці з його бригади за свій кошт.
Коли вже був змонтований відеоматеріял – старший редактор в останній момент скасував етер. Через оцю саму фразу військовослужбовця, що вони з власної зарплати скинулися й купили двигун для свого автомобіля.
У редакції виникли підозри щодо правдивості цієї історії. Пішло 2 тижні на повторний фактчекінг цього немислимого факту: солдати за власний кошт купляють двигуни, воюючи на самій передовій. Британці були ошелешені. Як таке може бути? Як в офіційній армії комплектуючі до транспорту може купляти хтось приватно – а держава тоді навіщо? Яким чином держава дозволяє приватним людям займатися укомплектацією своїх збройних сил? «Це ж повний абсурд» – шоковано вигукували британці й перевіряли, звіряли, перепитували.
А це ще воїн не розповів, у що він зодягнений і звідки в нього тепловізор з мавіком.
От тобі й суперсучасна розважальна система.
Остап Дроздов

peredplata