Фламандські націоналісти на службі у Китайськиx спецслужб!

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Бомба! Фламандські націоналісти на службі у Китайськиx спецслужб!
Фламандський політик Франк Крейельман з націоналістичної партії Vlaams Belang протягом багатьох років шпигував на користь Китаю. Про це свідчить спільне розслідування різних міжнародних ЗМІ.
Financial Times, Le Monde і Der Spiegel отримали текстовий трафік і трафік чату між китайським шпигуном Деніелом Ву і Франком Крейельманом. Шпигунська діяльність охоплює період з 2019 року до кінця 2022 року. Крейельман мав, серед іншого, поширювати замовні Пекіном повідомлення про дії Китаю проти уйгурів у Китаї та про походження коронавірусу. Франк Крейельман також “зливав” китайським спецслужбам усі необхідні дані про топчиновників Бельгії і ЄС. В тому числі Крейелман передавав у Пекін таємні документи федерального парламенту Бельгії та Європейського парламенту.
У причетності до шпигунської діяльності під підозру потрапив і колишній лідер партії Vlaams Belang, депутат Європарламенту Філіп Девінтер.
Цікаво, до кого далі приведе цей ланцюжок?
Треба відзначити, що Франку Крейельману у 2015 році офіційний Київ заборонив в`їзд на територію України і був оголошений “Персоною нон грата” через його участь в якості “міжнародного” спостерігача під час “референдумів” у Криму і “ЛНР”.
На фото: Франк Крейельман в ролі спостерігача від партії Vlaams Belang і фламандського парламенти під час так званого “референдуму” у Луганську, “ЛНР”.

peredplata