Росія до Ірану: не визнавайте своєї вини – валіть все на США.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Американське аналітичне видання The Daily Beast розповідає про те, як Москва вмовляла Тегеран не визнавати свою провину за збитий літак. 

Після первинних заперечень відповідальності, зіткнувшись із всебічними доказами, Іран остаточно визнав, що випадково збив український пасажирський літак, вбивши всіх 176 пасажирів і екіпаж, які були на борту авіалайнера.

Катастрофа українського літака стала тією іскрою, яка збурила інтелектуальну частину іранського суспільства. Демонстранти вимагають відставки Верховного лідера Ірану аятолла Алі Хаменеї.

Дорса Джаббарі, кореспондентка телеканалу Al Jazeera передає з Тегерану: “Охоплені гнівом, Іранці вимагають справедливості та відповідальності. Багато людей, у тому числі сім’ї жертв, перебувають у шоці. Вони не розуміють, чому їх уряд так довго збрехав їм про причини катастрофи авіалайнера”.

А у Росії також гніваються на владу Ірану. Заступник голови Комітету оборони Державної думи Юрій Швиткін розкритикував позицію іранської влади, яка визнала свою відповідальність за збиття українського авіалайнера.

Швиткін заявив російській радіостанції “Говорить Москва”, що іранці повинні були звинуватити США у інциденті. Він сказав: “Це був ракетний удар, спровокований США…”.

Російський сенатор Олексій Пушков повторив ту саму позицію, заявивши: “США повинні нести свою відповідальність за цю трагедію”, стверджуючи, що Америка створює умови, які призводять до воєн у всьому світі.

У цьому контексті Олексій Пушков підв’язав і збиття МН17. Російський сенатор відверто поскаржився, що Україна “все ще не визнає своєї вини” у тому, що не закрила український повітряний простір, “що є причиною краху малайзійського” Боїнгу “.

Російське Федеральне агентство новин (RIA FAN) пішло далі, проштовхуючи теорію змови про те, що це американський безпілотник збив український пасажирський авіалайнер у Ірані.

RIA FAN – це відома філія горезвісної російської фабрики тролів, яка носить назву “Інтернет-дослідницьке агентство”. (IRA).

peredplata