Піарний вірус. Карантин. 31.03.2020.

 

На Теплого Олекси випав сніг. У природі, як і в житті людей на Землі, все перевернулося з ніг на голову. Взимку у нас нема зими, а на Теплого Олекси були сніги. Люди хворіють. Економіки країн Європи й Америки летять у велику прірву.

А наші Зебобики у масках серед ночі у другому читанні прийняли закон про ринок землі в Україні. За нього разом із «Слугами народу» голосували «Європейська солідарність» і «Голос». Вони, напевне, думали, що з карантину виходитиме держава за рахунок продажу землі. Бо інших ресурсів у нас нема.

Щось продали і розікрали до Зеленського. А цей прийшов з голодними і тупими «соросятами». Вони що не зуміли вкрасти, те розбазарили. І поставили Україну на межу виживання.

Постидалися б, якщо не бояться ні закону, ні Бога. І ще нема у них ще страху від Майдану.

Буде!

Бо ЦІ набагато вже перевершили ТИХ.  Приміром, виявлені плівки з записами про брата Єрмака, який продавав посади в Україні за валюту: від 200 000 доларів США до кількох мільйонів. Тут сам Порошенко знітився від розмаху Зебобиків.

Вони й у Чернівцях хотіли торгувати посадою голови ОДА минулої осені. Але чи то суму велику заломили, чи наші буковинці вміло розкусили аферу. Вони ж бо років 15 тому за правління Ющенка вже раз попеклися на продажу посад якимось есдеком Мулом. Мула схопили. І він зник. З’явився брат Єрмака. Пройдисвіти-послідовники Остапа Бендера нікуди й ніколи не зникнуть з нашої української землі.

А наша влада почала гризтися між собою. Їм вже чогось не вистачає. Чи то розуму, чи, може, повноважень? Чи не можуть поділити фінанси та рейтинги?

Нагадаємо, що мер Каспрук і голова ОДА Осачук щовечора виступають у прямих ефірах. Вони котять словами по ФБ, пересипаючи з пустого в порожнє. А коли один з них хоче щось вигадати і прагне це втілити у місті чи області, одразу виступає інший з різкою критикою.

Ось недавно Каспрук сказав, що треба відмовитися від готівкових грошей у продовольчих магазинах. А хто не перейде на розрахунки картками, того закриють.

Відразу виступив проти Осачук. Мовляв, самодіяльність тут недоречна. В області діє комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. І вона подібну пропозицію не оприлюднила. Тож її не повинно бути.

Людям, по-правді сказати, до великої дупи ваші комісії та заборони і ваші сварки між собою на сторінках ФБ. Людям потрібна безпека, умови лікування, продукти і кошти, за які все це можна отримати. Але ж область досі не спромоглася переглянути бюджетні видатки і скоригувати їх. А коронавірус вимагає цього вже не перший місяць. І за цей час обласна рада не змогла зібратися на позачергову сесію.

Після того, як Ольга Кобевко відмовилася від мандату, у раді немає жодного депутата, хто би міг взяти на себе сміливість попри Івана Мунтяна домогтися сесії. А той не має права. Бо НАБУ підозрює Мунтяна у хабарництві і відсторонила його від виконання обов’язків. «Ялові» заступники Маковецька та Мельничук без вказівки голови облради не те, що кроку не ступлять, а й на горщик не сядуть. А Мунтян таких вказівок їм досі не давав. Можливо, що й зумисно. Аби хоч трохи насолити НАБУ.

Натомість вся область у період карантину не змогла закупити через «Прозорро» жодного тесту. Засоби захисту завозять волонтери й благодійники. А депутати сидять у квартирах на карантині як щури у дучках.

Щодо благодійників: також варто б їм бути скромнішими. Кожен з них криком  кричить: «Допомагайте коштами і матеріалами у боротьбі з коронавірусом! Але на цьому не піартеся!»

 А насправді що роблять?

Один виділив 300 000 гривень. І почав інших повчати. Мовляв, я гроші дав (і суму називає), а ви не даєте…

Інший дав менше – 250 000 гривень. І вже третій тиждень про це на всі соцмережі гомонить. Ще й фотографії з дружиною ліпить.

А колишній нардеп і лідер партії щодня возить по лікарнях області маски, рукавички, халати, спецзасоби захисту. За ним їздять журналісти і висвітлюють на ТБ. Ще й машину для розвезення взяв нардеп напрокат, напевно, у Яценюка.  Бо на авто так і написано: «Фонд Арсенія Яценюка».

Геть нескромні наші благодійники.

Але що з них взяти, коли московський головний піп України, наш земляк Онуфрій, аби передати дитячій лікарні апарат штучної вентиляції легень, сам приїхав, взяв із собою олігарха Новінського, змусив голову ОДА з ним фотографуватись. І ще кілька груп журналістів з Києва сюди привіз.

Ось такі вони, нескромні благодійники. Але нехай вони будуть хоч такими, аніж ніякими.

 (Далі буде)

Петро Кобевко

P.S. В Україні  вже є 549 діагностованих хворих на коронавірус. 13 з них померло, 8 – одужало. У Чернівецькій області – 90 хворих. 2 – померли і 5 одужали.

 

peredplata