ЗМОВА ПРОТИ УКРАЇНИ

Україна поринає в конституційну кризу. Події розгортаються на фоні російсько-української війни, і за ними проглядається всюдисуща “рука Кремля”. Почалася реалізація чергового московського плану з дестабілізації Української держави, кінцевою метою якого є поглинання нашої країни Росією.

Попередній план намагалися втілити у життя за допомогою перемоги промосковських сил на місцевих виборах в Україні. Тут слід відмітити, що під час епідемії ковіду вибори варто було перенести на наступний рік, щоб не поширювати інфекцію через виборчі дільниці. Проте “Слуги народу” побачили швидке падіння своєї підтримки в суспільстві, тому вирішили проводити вибори вчасно. Москва же вклала значні кошти в ті сили, які хотіла би привести до влади в регіонах України, і в столиці нашої держави мати свого мера. На цю роль призначили Пальчевського, його виборча кампанія фінансувалася не лише в Києві, але і по всій країні, де нашвидкуруч створювалися осередки штучно сколоченої партії цього діяча. Але кошти виявилися витраченими намарно.

Кияни жартували, що рекламних білбордів Пальчевського у місті виявилося значно більше, ніж було подано голосів за нього. А на Сході і Півдні України не змогли досягти запланованих результатів ОПЗЖ і “За майбутнє”, на які розраховував Кремль. Виграти повністю місцеві вибори по всій країні не змогла жодна політична сила, в регіонах помітно підсилилися позиції політичних сил, орієнтованих на вирішення місцевих проблем. У такій ситуації виникає небезпека поступової фрагментації країни, а для збереження єдності необхідна міцна державна влада. Її ж нині в Україні немає.

У 2019 році 73% українських виборців обрали президентом актора-коміка, а до парламенту – чимало скоморохів і абсолютно випадкових людей. За півтора роки ця влада продемонструвала не лише своє невміння вирішувати нагальні проблеми, але навіть і нерозуміння суті цих проблем. Судячи з  усього, у Кремлі вирішили, що настав час завдати вирішального удару, і для цієї мети обрали Конституційний суд України, в якому росіяни мають помітний вплив.

Цей орган складається з 18 суддів, яких призначають за квотою президента, парламенту і Вищої Ради юстиції. Свої посади вони займають по 9 років і відправити їх у відставку законним шляхом ніхто не може. Кожен із суддів отримує непогану зарплату – понад 3,5 млн. гривень на рік. Встановлюючи такі захмарні заробітки, їхні ініціатори пояснювали суспільству: це робиться для того, щоб у суддів не було спокуси поринати у болото корупції. На жаль, помилилися. Голова Конституційного суду купив землю в окупованому росіянами Криму і оформив купівлю за російським законодавством. Таким чином юрист, покликаний захищати Конституцію України, порушив її, фактично визнавши правомочність захоплення агресором української території.

А тепер мусить виконувати те, що йому підказують з Кремля. От і прийняв під його керівництвом Конституційний суд рішення, котре фактично знищує антикорупційні органи в Україні. Корупціонери отримують можливість і далі безкарно грабувати країну, а підтримку західних держав Україна в такому випадку втрачає. У тому числі доведеться розпрощатися і з безвізом…

Події розвиваються стрімко, кожен день приносить все нові несподіванки. Якщо патріотичні сили  зуміють виробити спільну програму дій й законним чином завадять новому беззаконню “законників”, несприятливий розвиток подій можна зупинити. У Конституційному суді нині не вистачає трьох членів, а для прийняття рішень потрібен кворум не менше, ніж 12 членів. З нинішніх 15 судей троє не голосували за скандальне рішення. Якщо до них доєднається ще один суддя, то роботу органу можна заблокувати на законних підставах. Слідкуємо ж за тим, як розвиватимуться події.     

 

peredplata