Вибори в США: Байден відривається від Трампа. ІНФОГРАФІКА 

Президент США Дональд Трамп продовжує поступатися в президентських перегонах своєму опонентові від Демократичної партії Джо Байдену, при цьому розрив між ними збільшився на користь останнього. Про це повідомляє Цензор.НЕТ.

Станом на 21:30 за київським часом, за даними Reuters і ВВС, Байден набирає 243 голоси, тоді як Трамп – 213 або 214 голосів. За даними CNN і VOA, Байден набирає 253 голоси, а Трамп – 213.

Нагадаємо, що для перемоги кандидат має набрати 270 голосів виборників.

За даними Reuters, Байдена підтримали 71,619 мільйона осіб (50,5%), а Трампа – 68,052 мільйона (48%).

Виборча система США відрізняється від української. Голосування там проходить у два етапи: спочатку громадяни обирають виборників, які згодом будуть безпосередньо обирати президента. Виборники – це люди з хорошою освітою, активісти та меценати. Виборці заздалегідь знають, кого підтримує кожен виборник.

Варто зазначити, що на цей момент результат президентських перегонів вирішує підрахунок голосів у штатах, які вагаються. За останні 12 годин Байден зміг здобути перемогу в штатах Мен і Мічиган. Штати Невада, Джорджія, Арізона, Пенсильванія, Вісконсин, Аляска і Північна Кароліна зберігають інтригу, при цьому розрив між кандидатами поступово скорочується на користь Байдена. Водночас, за даними VOA, у Вісконсині Байден здобув перемогу.

Вибори в США: Байден відривається від Трампа 01

Президентські вибори в США почалися 3 листопада 2020 року. Трамп, який представляє республіканців, претендує на переобрання. Його суперник від демократів-колишній віце-президент США Джо Байден.

29 вересня відбувся перший раунд дебатів між Трампом і Байденом.

У розпал передвиборчої кампанії Трамп захворів на коронавірус, проте після нетривалого лікування повернувся до боротьби.

В ході виборчої кампанії Байден звинувачує Трампа в некомпетентності і підіграванні авторитарним режимам (зокрема – путінському). Трамп, у свою чергу, стверджує, що син Байдена причетний до корупційної схеми в українській енергетиці.

peredplata