Підривна робота «руского міра» на Буковині

«Рускій мір» проти Бандери

Нам не треба недооцінювати підривну роботу «руского міра» на Буковині. В його снові – російська православна церква. У храмах сидять люті вороги Української держави. Перевиховати їх уже неможливо. Бо у них інтереси в Росії, а не в Україні. Тому й до них треба ставитися як до ворогів.

Бо чи не щонеділі чуємо і бачимо звірячий оскал російської церкви то у Михальчі, то у Задубрівці, то у всьому Путильському районі. Московські попи лютою ненавистю ненавидять українців. Вони влаштовують провокації та бійки у церквах. Вони паплюжать українських героїв та українську націю. Найстрашніше те, що на фронті російська церква благословляє сепаратистів та російська війська на вбивство українців, українських воїнів.

Бійці АТО не раз розповідали, що українські капелани ПЦУ чи ГКЦУ благословляють воїнів на життя і любов. Натомість російська церква і московські попи благословляють бандитів та вбивство, освячують зброю.

У містах і селах України міцно засіла п’ята колона Кремля. Діяння її щодня видно на теренах Буковини. У 2016 році Чернівецька міська рада прийняла рішення перейменувати вулицю Ватутіна на вулицю Степана Бандери. Прогресивна громадськість вітала цю подію. Більше того, «реєстрові» патріоти навіть святкували її. І втратили пильність.

Вже на другий день після перейменування тролейбус №1 маршруту «Ватутіна-Ковальчука» продовжив рух до університету. Таким чином була знята візуальна назва маршруту №1 «Бандери-Ковальчука». Замість «Бандери» вже писали «Університет». Проміжні зупинки також уникали назви українського провідника. Досі ніхто цього не помітив. Чи, може. не хоче помічати? Бо у Чернівцях більше 5 років при владі були члени ВО «Свобода». Вони мали своїх депутатів, фракції в обласній та міській радах. Навіть був від них заступник голови облради Віталій Мельничук. Він по кілька разів на день проходив вулицею Степана Бандери, повз знак, де зупинка тролейбусу маршруту №1. Ніби й не помічав, що саме з 2016 року на зупинці, яка до того часу називалась «Ватутіна», почали писати «кінотеатр Чернівці». Хоча сам кінотеатр був від магазину «Колос» (саме там зупинка) метрів за 200 через дві вулиці. Таким чином і маршрутні таксі змінили назви. І відтоді маршрутки №11, 12, 5 і т. д. у своїх назвах зупинок ніде не вживають «вулиця Степана Бандери». Думаєте, це випадково?

Ні.

Нам не вдалося дізнатися, яким чином і хто так швидко та вміло зробив, аби на жодних зупинках і станціях не було назви провідника української нації Степана Бандери.

Хоча тоді члени ВО «Свобода», зокрема голова фракції Віталій Мельничук, будучи заступником голови облради, міг легко і швидко відновити національну історичну справедливість і повернути ім’я Бандери на вулиці, на тролейбуси, на маршрутки і назви зупинок. Не зумів він цього зробити. Або не захотів мати зайвий клопіт.

Непокаране зло має властивість повернутися знову і робити нове зло. Тож спочатку з будинків на вулиці Степана Бандери зникли таблички з написом. Згодом з’явилися написи «вул. Ватутіна». І, насамкінець, днями хтось уже замалював одну із небагатьох табличок, де збереглася назва вулиці «Степана Бандери».

Патріоти звернулися до поліції та СБУ, аби вони знайшли та покарали винних, знаючи наперед, що ніхто ніколи не знайде і карати не буде.

Нам треба бути пильними та не дозволяти сідати на голови і шиї ні московським попам, ні сепаратистським гнидам, ні власним українським хруням.

А новій міській раді варто би також звернути увагу на те, що чинили попередники з національними символами та героями. Можна і треба на маршруті №1 тролейбуса додати зупинку «вулиця Степана Бандери». Також подібне дописати у всіх маршрутних таксі, які курсують по маршруту від і до вулиці Степана Бандери. Також змінити вивіску зупинки біля магазину «Колос», де назву «кінотеатр Чернівці» замінити на «вул. С. Бандери». Такі дії не забирають ні часу, ні коштів. Але вони позитивно позначаються на зміцненні державності та вихованні справжніх патріотів України і прискорюють знищення «руского міра».

Петро Кобевко

peredplata