Хабар – фекаліями: на Буковині батько випускника помстився викладачці

Півсвіту облетіла звістка з Буковини про те, що батько випускника медичного коледжу облив фекаліями викладачку.

Тепер уже стало зрозуміло, що це відбулося на святкуванні вручення дипломів випускникам Новоселицького медичного коледжу при Буковинському державному медичному університеті.

Батько хлопця обурений тим, що викладачка вимагала, на його думку, 300 євро за успішне проходження КРОКу. Так оцінюються знання у медичних навчальних закладах. Він гроші не заплатив. А син КРОК не здав. І диплом не одержав.

Караючи фекаліям викладачку, батько на камеру сказав:

  • Ось це гавно тобі за сина! 300 євро тобі дати? Я тобі дам 300 євро! Украла, худобина, чотири роки життя сина!

Як з’ясувалося, батько – учасник АТО і бойових дій. Народився на Воркуті. У нього загострене почуття справедливості. Раніше одній із чиновниць міськради він уже вилив на голову каву.

У соцмережах почалися коментарі щодо цієї ситуації.

Люди  знають про непосильні побори у вищій школі. Особливо  у медичних закладах. Тому їм таки вривається терпець.  Багатьом вчинок батька видається справедливим.

Але є й інша категорія тих, хто засуджує такі методи боротьби з хабарництвом. Хоча  погоджується, що проблема назріла і її треба вирішувати.

Шкода, що хлопець таки не здав КРОК. І він не зумів довести знаннями, що не потрібно давати хабарі тим, хто добре вчиться і може відстояти себе у будь-яких обставинах.

Бо ми маємо чимало прикладів, коли викладачі вимагали хабарі. Хтось платив. А сильні розумні студенти здавали екзамени і КРОКи без грошей. Наприклад, одна із кращих теперішніх лікарок під час навчання та вступу на роботу принципово не платила нікому нічого. Її пробували навіть відрахувати. Але не змогли.

Як результат, КРОКи вона здала на «відмінно», закінчила коледж з відзнакою і ще отримала два дипломи з відзнакою (бакалавра та магістра).

Кілька років тому у сусідній з нами Коломиї був такий випадок. В одній із шкіл випускниця-відмінниця повинна була отримати золоту медаль. Але вчителька історії змусила увесь клас ходити до неї на додаткові заняття. Звичайно, на платній основі. Одна відмінниця відмовилася. Вчителька жорстоко та несправедливо їй помстилася. Вона зумисне знизила оцінку в атестаті. І таким чином позбавила дівчину золотої медалі.

При врученні атестатів і медалей однокласник тієї дівчини отримав золоту медаль. На урочистостях з цієї нагоди він привселюдно свою медаль віддав однокласниці. І цим підкреслив, що вчителька вчинила підло.

А крапку в цій історії поставило ЗНО з історії. Дівчина, яку історичка позбавила золотої медалі, здала цей іспит на найвищий (200) бал.

У той же день вчительку історії було вигнано зі школи з великою ганьбою.

… На жаль, Новоселицька  історія не закінчується так. Зараз облита фекаліями викладачка звернулася до поліції із заявою на батька, якого вважає хуліганом.

З іншого боку, родина хлопця також звернулася до правоохоронців з вимогою притягнути до відповідальності викладачку-хабарницю. Поки поліція розслідує ці справи, хабарництво у вузах процвітає.

Петро Кобевко

 

peredplata