Coca-Cola повідомила, що зупиняє роботу в Росії.

 
Про це пресслужба компанії повідомила 8 березня

Компанія з виробництва газованих напоїв Coca-Cola заявила про зупинку роботи в Росії. Про це пресслужба компанії повідомила 8 березня.

«Наші серця з людьми, які зараз страждають від неймовірних наслідків цих трагічних подій в Україні. Ми продовжимо моніторити та оцінювати ситуацію по мірі того, як розвиваються обставини», – заявили в компанії.

Як повідомляє агентство Reuters, інша транснаціональна компанія в харчовій галузі PepsiCo, відома передусім своїм газованим напоєм, також планує зупинити роботу в Росії, проте планує продовжити продаж низки продуктів.

Сама компанія офіційно цього наразі не повідомляє.

Раніше Coca-Cola заявляла, що продовжить працювати в Росії, попри її нову агресію проти України.

Уже 4 березня деякі українські торговельні мережі у відповідь оголосили компанії бойкот. Товари марки Coca-Cola почали прибирати з полиць у мережах Novus, Fozzy Group та Varus.

Виробник Pepsi припиняє продаж напоїв у Рос


Раніше про вихід з російського ринку заявив конкурент Pepsi – компанія Coca-Cola
Раніше про вихід з російського ринку заявив конкурент Pepsi – компанія Coca-Cola

Компанія PepsiCo, один із найбільших у світі виробників напоїв, повідомила про рішення призупинити частково продаж своєї продукції у Росії.

«Ми оголошуємо про призупинення продажу в Росії Pepsi-Cola і наших глобальних брендів напоїв, зокрема 7Up і Mirinda. Ми також призупинимо інвестиції та рекламну діяльність у РФ», – ідеться в повідомленні на сайті компанії.

Водночас у компанії кажуть, що з урахуванням «гуманітарних аспектів бізнесу» продовжать продаж у Росії молочної продукції та продуктів харчування для дітей.

PepsiCo також зупиняє програму капіталовкладень та промоактивність на російському ринку, вказує компанія.

peredplata