Padre Mercedes: італійські ЗМІ потролили главу УПЦ МП

 

Представники православної церкви Московського патріархату стали посміховиськами на весь світ, коли Україна з’явилася на шпальтах видатних газет.

 

Зокрема, італійське видання Сorriere della Sera вирішило потролити намісника Києво-Печерської лаври, назвавши його “Падре Мерседес”, передає 24 канал.

Від 1 січня 2023 року московські попи не мають права заходити на територію найголовніших храмів Києво-Печерської лави, – а саме Трапезного та Успенського соборів. Окрім того, СБУ все частіше навідуються до “працівників ФСБ у рясах” у різних куточках України. На фоні цих новин світові ЗМІ вирішили потролити архієрея ворожого патріархату Павла, справжнє прізвище якого – Лебідь.

“Навіки Мерседес”

 

Власне, видання Сorriere della Sera охрестило “священнослужителя” тим іменем, ким він є насправді. Очевидно, прізвисько “Паша Мерседес” тепер буде з Лебедем до кінця життя. Також у статі газета зазначила, що СБУ під час пошуків затримали понад 30 священнослужителів і монахинь Української православної церкви Московського патріархату, звинувативши їх у державній зраді.

Проросійська УПЦ МП залишається проросійською, попри “бажання повної незалежності” від РПЦ, – підкреслили журналісти.

Чому у намісника Києво-Печерської лаври прізвисько “Паша Мерседес”

Такий кумедний позивний архієрей отримав спершу в нашій державі за любов до дорогих німецьких авто. Згодом про цей факт дізналися світові ЗМІ.

peredplata