Польща за годину-дві зніме блокування кордону

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Польща протягом найближчих годин зніме блокування кордону – eкстрена заява Дональда Туска…
Прикордонні переходи з Україною в екстреному порядку додаються до списку критично важливих об’єктів інфраструктури і будуть охоронятися спеціальними підрозділами, заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.
Щоб забезпечити 100% гарантію того, що військова допомога – техніка, боєприпаси, гуманітарна допомога, медична допомога – дійдуть до української сторони без будь-яких затримок, влада Польщі прийняла рішення внести прикордонні переходи з Україною до списку критично важливих об’єктів інфраструктури.
Про це заявив польський прем`єр Дональд Туск.
Також до переліку об’єктів критичної інфраструктури буде внесено і залізничні колії, які ведуть в Україну й з України. За словами Туска, це питання буде вирішено протягом найближчих кількох годин.
“Доля України висить на волосині, і мені не потрібно нікого переконувати, що це означає, що і наша доля теж висить на волосині. Прошу вашого розуміння, коли ми реалізовуватимемо рішення, що випливають із включення прикордонних переходів та деяких ділянок доріг до списку об’єктів критичної інфраструктури”, – заявив Туск.
Дональд Туск також додав, що блокування кордонів і підтримка путінської пропаганди – це державна зрада.
В останні місяці польські далекобійники та фермери блокували прикордонні пункти, виступаючи проти конкуренції, спричиненої імпортом української сільськогосподарської продукції. Минулого тижня демонстранти розкрили вантажні вагони з українським зерном та висипали його на рейки.
Польська поліція розпочала розслідування щодо організаторів блокування кордонів та іншого інциденту, під час якого фермери розгорнули плакат із написом: “Путін, наведи порядок в Україні, Брюсселі та нашому уряді”, а також радянський прапор, прикріплений до трактора.

peredplata