В Україні може сильно подорожчати електроенергія – якими будуть ціни з 1 червня

Вже найближчим часом тарифи на світло можуть змінитися. Через складну ситуацію в енергетиці в країні планують підвищити вартість електроенергії для населення.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів народний депутат України Олексій Кучеренко. Він прогнозує подорожчання вже з 1 червня.

Такі зміни він пояснює тим, що через введені графіки обмеження потужності для промисловості і виробництва енергетичні компанії втрачають кошти.

«Від того, що вчора у пікові години 18:00 –23:00 ми обмежили енергію для промислових споживачів, енергетичні компанії втратили приблизно 50 млн грн. Якщо це відбуватиметься щодня протягом місяця, ми втратимо близько півтора мільярди гривень», – наголосив Олексій Кучеренко.

За його словами, за новими цінами, електроенергія буде коштувати в діапазоні 3,5 грн–4 грн, тобто приблизно в півтора рази більше, ніж зараз.

Нагадаємо, раніше mrpl.city розповідав, що ціну на блакитне паливо для домогосподарств зафіксували ще на рік  – до 30 квітня 2025 року українці будуть платити 7,96 грн за кубометр побутового газу. Проте це стосується лише клієнтів “Нафтогазу”, яких у нашій країні налічується більше 12 мільйонів. Інші ж платитимуть за тарифами своїх постачальників.

peredplata

Залишити відповідь