Youtube заблокував 10-річний відеоархів чернівецького телеканалу: в чому причина.

Популярний відеосервіс Youtube заблокував сторінку чернівецького телеканалу ТВА.

Про це директор телекомпанії Вадим Пелех повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, ютуб-канал компанії ТВА видалено через три скарги, які надійшли від юридичної компанії Law Net, з якою співпрацює український кіношник Андрій Приймаченко.

“За використання у сюжетах про Чорнобильську трагедію їх 15-секундного фрагмента. Того самого фрагмента, який використав HBO у серіалі “Чорнобиль”. Юристи Приймаченка пробували судитися з HBO, але були послані у вільне кіно-плавання. Тому, вочевидь, вирішили відігратися на дрібних регіональних телекомпаніях”, – написав Вадим Пелех.

За словами Вадима Пелеха, юридична компанія “перелопатила” ютуб-архіви ТВА, знайшла використання цього відеоролика в сюжетах за 2015-2016 роки та виставили ціну: “Давайте за кожен уривок по 700 баксів і ми знімаємо претензії. І без фокусів, у нас в запасі нарито ще кілька роликів на претензії!”.

Директор ТВА додав, що поважає авторські права і готовий виплатити роялті за використання частини художніх творів.

“Але те, що творить Law Net – це чистий фінансовий шантаж у дусі колекторів. Чим вони відрізняються від вірусу, який блокує комп і обіцяє розблокування тільки після того, як скинеш на картку триста баксів?”, – додав Пелех.

Керівник чернівецької телекомпанії зауважив, що через скарги “кіношників” на ютуб-канал ТВА “було знищено не просто десятирічний архів ТВА”.

“Ви знищили здоровенний пласт сучасної інформаційної хроніки Чернівецької області – щоденні новинні випуски “Теми дня”. Сюжети про війну, Революцію, епідемію, про героїв, багатьох з яких вже немає. Пам’ять про них ви оцінили в дві з половиною тисяч доларів собі на карман. Шукайте лохів деінде!”, – йдеться у дописі Пелеха.

Разом з тим, керівник ТВА додав, що наразі він розвиває новий Youtube-канал своєї телекомпанії.

Представники компанії Law Net або ж сам Андрій Приймаченко наразі цей інцидент не коментували.

peredplata