Що там на Буковині: десять найпопулярніших медіа Чернівців

Головні новини Чернівців, лайфстайл місцевих жителів, соціальне та культурне життя Буковини, головні події міста, дозвілля й спорт, досягнення буковинців у науці, спорті, творчості, благодійні заходи, видатні місця та розвиток туризму, впровадження змін у місті, робота місцевої влади й громад — про усе це пишуть локальні медіа Буковини.

Фахівці контент-маркетингової платформи PRNEWS.IO склали рейтинг десяти найпопулярніших медіа про новини Чернівецької області на основі даних власного каталогу, який налічує понад 100 тис. ЗМІ з усього світу, та відомостей статистики з сервісу SimilarWeb. Основним критерієм у підбірці стала кількість переглядів сторінок за дев’ять місяців 2023 року. 

Найвідвідуваніший сайт за період — Молодий буковинець (molbuk.ua), який зібрав 7,1 млн переглядів. Окрім висвітлення головних новин Буковини, медіа оперативно розміщує дайджест про останні новини України та світу. 

На другому місці опинилося інтернет-видання Чернівецький промінь (promin.cv.ua) з 2,9 млн переглядів. Це медіа пише про новини й важливі події міста, культуру, спорт, кримінал, війну. 

Третє місце за порталом БукІнфо (bukinfo.com.ua), який відвідали за вказаний період понад 1,87 млн раз. Тут публікуються  новини Чернівецької області, скандали, протести, владу, останні події. 

На четвертому місці — сайт 0372.ua-Чернівці (0372.ua), який за 9 місяців поточного року відвідали 1 млн користувачів. Тут розміщені новини регіону, афіша майбутніх подій, варіанти довкілля.

П’яте місце посів сайт  Українська газета Час (chas.cv.ua). Вебресурс зібрав 827 тис. Окрім новин про Чернівці, тут публікують новини економіки, політики, соціуму, спорту. 

Наступні учасники десятки:

  • Буковина Онлайн (bukovyna.online) — 253 тис. переглядів;
  • Кіцмань.City (kitsman.city) — 192 тис. переглядів;
  • Bukpravda.cv.ua (bukpravda.cv.ua) — 136 тис. переглядів;
  • Чернівці (chernivtsi.depo.ua) — 45 тис. переглядів;
  • Новини Буковини (cvnews.cv.ua) — 42 тис. переглядів.

*Дослідження проводилося на основі сайтів з каталогу PRNEWS.IO. Статистика відвідуваності ґрунтується на аналітиці SimilarWeb. Період — з 1 січня до 30 вересня 2023 року. 

peredplata