Україна кримінальна на 09.09.2011

Україна кримінальна на 09.09.2011Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 948 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 505 набоїв.
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано сім осіб. Вилучено 27,6 кг наркотичних засобів.
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод, у яких шість осіб загинули та 97 – травмовані.

У місті Києві 6 вересня у в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 5 вересня в квартирі за місцем тимчасового проживання свого 43-річного співвітчизника, під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв останньому ножове поранення плеча. Потерпілого госпіталізовано.

У місті Львові 7 вересня на залізничному вокзалі в результаті реалізації оперативної інформації працівниками міліції затримано 37-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він намагався вивезти закордон з метою продажу для сексуальної експлуатації, місцеву 28-річну безробітну жительку.

У місті Одесі 6 вересеня працівники міліції затримали 59-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі за місцем проживання якого вилучено пістолет-кулемет “Скорпіон”, гранату РГД-5 та 75 патронів до різної зброї.

У Теплицькому районі Вінницької області затримано 29-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 4 кг марихуани.

В Одеській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців, які в 2008 році надали до кредитної спілки неправдиві відомості щодо наявності заставного майна й незаконно отримали кредит на суму понад 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили держпосадовця. Вона вимагала та отримала 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозвільних документів на відповідність сільгосппродукції санітарним нормам. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України. Шахрайку затримано.

В Тернопільській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили держпосадовців. Вони в 2009 році уклали з приватним підприємством угоду на виконання ремонтних робіт у зазначеній дирекції (фактично роботи не виконувалися) та перерахували вказаному підприємству понад 388 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

peredplata