На Буковині засудили водія, який, будучи п\’яним, збив насмерть жінку

На Буковині засудили водія, який, будучи п'яним, збив насмерть жінкуМинулого тижня Апеляційним судом Чернівецької області було розглянуто апеляційну скаргу прокурора прокуратури Чернівецької області Тимчука В.В. на вирок Кіцманського районного суду Чернівецької області від 27 березня 2013 року. Справа стосується уродженця Заліщиків, який в листопаді 2012 року неподалік села Суховерхів Кіцманського району, перебуваючи за кермом автомобіля (державний номерний знак Республіки Німеччини, не маючи при цьому посвідчення водія на керування транспортним засобом та без відповідних реєстраційних документів на даний транспортний засіб) у нетверезому стані на смерть збив пішохода та протаранив пасажирський автобус.

Рішенням районного суду чоловік був визнаний винним у вчиненні злочину йому було і призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. На підставі ст.ст. 75,76 КК України його було звільнено від відбування основного призначеного покарання у виді позбавлення волі, якщо він протягом двох років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов\’язки.

На вказаний вирок районного суду прокурор прокуратури Чернівецької області Тимчук В.В. подав апеляційну скаргу, в якій просить дослідити обставини, що впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу обвинуваченого, обтяжують та пом\’якшують покарання, скасувати вирок районного суду та постановити новий вирок, яким призначити покарання зу вигляді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 роки, а речовий доказ автомобіль марки «Мерседес-Бенц – С 200», державний номерний знак Республіки Німеччина повернути власнику – громадянину Німеччини. Свої доводи обґрунтовує тим, що застосування до обвинуваченого вимог ст. 75 КК України не відповідає ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого, а висновки районного суду щодо наявності пом\’якшуючих покарання обставин не ґрунтуються на матеріалах кримінального провадження.

Потерпілий подав заперечення на апеляційну скаргу прокурора прокуратури Чернівецької області Тимчука В.В., в яких, вказує на безпідставність апеляції, просить вирок місцевого суду залишити без змін. Свої доводи обґрунтовує тим, що виправлення гр. ОСОБА_4 можливе без ізоляції від суспільства, оскільки останній пропонує допомогу, висловлює вибачення, відшкодував завдану шкоду тобто став на шлях виправлення.

І от 29 травня колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Чернівецької області засудила вирок Кіцманського районного суду Чернівецької області від 27 березня 2013 року щодо в частині призначення міри покарання скасувати, водія визнати винним та призначити йому покарання 3(три) роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Засудженого було взятр під варту в залі суду негайно. А автомобіль визначено віддати законному власникові.

Про це йдеться в вироку суду.


Нагадаємо деталі інциденту:

44-річний житель Кіцманя, рухаючись автомобілем «Мерседес», не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв наїзд на 49-річну місцеву жительку. Після цього зіткнувся з автобусом «Богдан» під керуванням 58-річного жителя Сторожинецького району.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінку госпіталізували до центральної районної лікарні, але її життя врятувати не вдалося.

Водій та пасажири автобуса не постраждали.

Керманича «Мерседеса» співробітники УДАІ УМВС затримали на місці події.

Виявилося, що він перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Чому сів за кермо напідпитку, чоловік пояснити правоохоронцям не може досі, однак свою вину визнає повністю.

Як повідомив заступник начальника спеціалізованого слідчого відділу по розслідуванню ДТП СУ УМВС області Ігор Стахов, щодо водія порушена кримінальна справа, а його самого взято під варту.

Наразі водій перебуває в слідчому ізоляторі.

peredplata