Розміщення реклами у історичній частині Чернівців обмежать

Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради продовжить роботу з розробленням концепції встановлення рекламних конструкцій. Таке рішення прийнято сьогодні, 12 березня, на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Відтепер обмеження надання дозволів на розміщення рекламних конструкцій стосуватимуться тільки історичної частини Чернівців, що дозволить збільшити надходження до міського бюджету.

Метою розробки та прийняття концепції встановлення рекламних конструкцій є оптимізація питання розміщення конструкцій зовнішньої реклами, створення умов для поліпшення якості технічного виконання спеціальних конструкцій, стимулювання та забезпечення безперешкодного впровадження сучасних рекламних технологій. Наразі також триває робота щодо зменшення заборгованості суб’єктами підприємницької діяльності за тимчасове користування місцями розташування рекламних конструкцій у місті.

Працівниками відділу з питань дизайну міського середовища департаменту та МКП «Реклама» минулоріч проведено інвентаризацію рекламних носіїв міста. Станом на 1 січня 2014 року на території міста встановлено 538 рекламних конструкцій типу “білборд”, 438 рекламних конструкцій типу “сітілайт”, 118 рекламних банерів на розтяжках, 131 касетона, 6 вказівників на опорах, 2 біжучих рядки, 14 аудіо-ретрансляторів та прапорів.

peredplata