Арсеній Яценюк вимагає від ТСК із «Лівели» назвати прізвища осіб, причетних до незаконної діяльності цієї компанії

Арсеній Яценюк вимагає від ТСК із «Лівели» назвати прізвища осіб, причетних до незаконної діяльності цієї компаніїЛідер політичної партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк вимагає, щоб Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з розслідування діяльності «Лівели» виявила і назвала всіх осіб, які мали стосунок до незаконної діяльності компанії, та ініціювала порушення проти них кримінальних справ.
У листі до ТСК Арсеній Яценюк нагадує, що був ініціатором створення цієї комісії на підставі інформації, отриманої з Антимонопольного комітету та засобів масової інформації про незаконне ввезення «Лівелою» та її сателітами нафтопродуктів в Україну без сплати митних платежів. В результаті цієї діяльності до державного бюджету не надійшло близько 5 млрд грн.
Згідно з постановою про утворення ТСК, термін діяльності комісії складав шість місяців. «Проте, як мені стало відомо із засобів масової інформації, а саме з програми «Знак оклику» (канал ТВі) та повідомлення, розміщеного в інтернет-виданні «Українська правда», за півроку роботи комісією так і не було встановлено осіб, які мають відношення до діяльності компанії «Лівела» та пов’язаних із нею юридичних осіб», – зазначається в листі
Арсеній Яценюк вимагає терміново провести публічне засідання комісії, на яке запросити журналістів-представників каналу ТВі та інтернет-видання «Українська правда», а також направити від імені ТСК матеріали журналістських розслідувань до Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України для перевірки обставин, викладених в матеріалах цих ЗМІ.
Крім того, лідер «Фронту Змін» вимагає викликати на засідання комісії народного депутата України Володимира Зубика і першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва та перевірити інформацію про їх причетність до незаконної діяльності «Лівели» й пов’язаних із нею юридичних осіб, а також встановленні інших осіб, зокрема й представників влади, причетних до діяльності «Лівели».
Арсеній Яценюк вважає за необхідне продовжити термін діяльності комісії до з’ясування всіх обставин справи та виявлення всіх посадових та інших осіб, які мали відношення до незаконної діяльності компанії. Крім того, він вимагає ініціювати порушення Генеральною прокуратурою та Службою безпеки України кримінальної справи за фактами, пов’язаними із незаконною діяльністю «Лівели», а також щодо конкретних посадових осіб, які мають відношення до даної компанії.
Нагадаємо, 12 травня Верховна Рада утворила ТСК з питань розслідування обставин та наслідків діяльності на українському ринку нафтопродуктів компанії «Лівела». Основними завданнями ТСК є отримання повної інформації щодо обставин та наслідків діяльності «Лівели»; встановлення збитків, які понесла держава через безподатковий імпорт нафтопродуктів компанією «Лівела»; визначення кола осіб, винних у порушеннях чинного законодавства у сфері ведення бізнесу; підготовка та направлення матеріалів відповідним правоохоронним органам з метою притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства.

peredplata