Власники 5 і більше корів можуть подавати заявку на бюджетну дотацію, — Кабмін

Скільки коштів дадуть на одну корову і коли їх можна буде отримати.

Фото pexels.com
 
Подія: Уряд схвалив постанову, якою внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств. Про це зазначається на сайті Кабміну.

Деталі і коментарі: Документ передбачає спеціальне фінансування для власників 5 і більше молочних корів, які пройшли ідентифікацію та зареєстровані. “За кожну наявну станом на 1 липня поточного року корову дотація надається в розмірі 5 000 гривень, але не більше 250 000 гривень”, — йдеться у повідомленні.

Для отримання дотації фермерські господарства до 1 жовтня повинні подати до Мінекономіки заявку, довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком, а також — витяг з Єдиного державного реєстру тварин. Комісія Мінекономіки до 25 жовтня на підставі поданих документів визначить обсяг дотації за утримання корів за кожним фермерським господарством та сформує реєстр одержувачів допомоги. На підставі реєстру Мінекономіки затвердить розподіл бюджетних коштів між фермерськими господарствами і не пізніше 10 грудня поточного року спрямує гроші на рахунки фермерів.

До речі, для фізичних осіб та суб’єктів господарювання, які є власниками бджолосімей, у 2020 році теж передбачена спеціальна бюджетна дотація у разі наявності станом на 1 серпня поточного року від 10 до 300 бджолосімей, у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. “Також сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам відшкодовуватиметься 70% вартості (без ПДВ) як придбаних техніки та обладнання, так і профінансованих за рахунок банківського кредиту”, — написав на своїй сторінці у FB заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. 

Джерело: Газета Експрес. 

peredplata