На Буковині більш, ніж три чверті домогосподарств вважають себе бідними

Оцінка населенням Чернівецької області власних доходів

 У 2020р. майже дві третини домогосподарств Чернівецької області оцінили рівень своїх доходів як достатній, при цьому заощаджень вони не робили. Натомість 15% домогосподарств повідомили, що рівень їх доходів був достатнім і вони ще й заощаджували. Це удвічі більше, ніж у 2019р.

Разом з тим, члени кожного п’ятого домогосподарства області, як у попередньому році, постійно відмовляли собі у найнеобхіднішому, крім харчування.

Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

Дещо збільшилася частка домогосподарств, яким не вдалося забезпечити достатнє харчування, і становила 0,5% проти 0,2% – у 2019р. При цьому випадків, коли хто-небудь з членів домогосподарства не харчувався зовсім протягом доби не зафіксовано.

Половина домогосподарств повідомили, що їх матеріальний стан у порівнянні з попереднім роком залишився без змін, ще майже стільки – що погіршився і лише 7% – що покращився.

Більше, ніж три чверті домогосподарств відносили себе до бідних, тоді коли у 2019р. – дві третини. Інші домогосподарства вважали себе небідними. Представників середнього класу у 2020р. не зафіксовано, тоді як у попередньому році їх було 0,4%.

Для того, щоб не відчувати себе бідним, кожне друге домогосподарство області, вважало достатнім мати середньодушовий грошовий дохід у середньому за місяць понад 10 тис.грн, кожне третє – від 9 до 10 тис.грн. Майже всі буковинці вважали, що представники середнього класу мають отримувати місячний дохід у розмірі більше 22 тис.грн.

peredplata