Ірина Комаровська: «За 9 місяців держава отримала 25 мільйонів гривень інвестиційвід приватизації та оренди об’єктів державної власності Чернівецької області»

За останні рік-два, судячи з результатів приватизації та оренди в Україні за новими прозорими правилами, громадяни нашої держави отримали чудову можливість вкладати власний фінансовий ресурс у створення і розвиток своєї справи на базі приватизованих чи орендованих об’єктів. Про це говорили на зустрічі з керівником органу приватизації Іриною Комаровською та її заступником Василем Ярмистим.

Управлінням протягом січня-вересня поточного року оголошено33    приватизаційних аукціонів.У зазначений період укладено 4 договори купівлі-продажу, зокрема:

  1. Окреме майно у складі: Путильська районна лабораторія загальною площею 133,50 кв.м, загальною площею 53,40 кв.м., сарай загальною площею 75,50 кв.м., убиральня загальною площею 2,24 кв.м, що  перебуває на балансі Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, за адресою: смт.Путила, Чернівецька обл., вул.Кобилянської О.,18;
  2. Окреме майно – нежитлової будівлі, 2-х гаражів загальною площею 459,4 кв.м за адресою: Чернівецька обл., м.Сокиряни, вул.Центральна, 41-А, що перебуває на балансі Головного Управління статистики у Чернівецькій області;
  3. Єдиний майновий комплексДП «Чернівецькій експертно-технічний центр Держпраці» (вул.Зелена,3, м.Чернівці);
  4. Об’єкт незавершеного будівництва – дитячої установи (вул.В.Яцюка, с.Анадоли, Хотинського району, Чернівецької області).

Всьогоу 2021 році від продажу на електронних аукціонах  5 об’єктів  малої  приватизації  Чернівецької області в розрізі договорів купівлі-продажу, з врахуванням повної сплати ціни продажу окремого майна Лужанського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт», до Державного бюджету надійшли кошти в сумі 23,1 млн.грн., тобто фактично виконано річний план поповнення Державного бюджету коштами від приватизації.

Від оренди державного майна  за 9 місяців отримано понад 2 млн. гривень.

На 01.10.2021 року  обліковується 161 діючий договір оренди, з них 139 – укладені органом приватизації (в т.ч. 44 – з бюджетними установами).

Упродовж 9 місяців2021 року укладено 20 нових договорів оренди державного нерухомого майна  (з них 18 – на аукціоні, 2 – без проведення аукціону).

Продовжено дію 18 договорів оренди, з них 4 – за результатами аукціону.

За 9 місяців 2021 року здійснено 36 планових перевірок (з оглядом об’єктів) виконання орендарями істотних умов договорів оренди згідно орієнтовних планів-графіків на відповідні квартали 2021 року.

Найближчим часом, а саме – на 12 жовтня  заплановано 2 аукціони з передачі в оренду державних об’єктів: – частини даху будівліпо вул. Сторожинецькій, 101, у м. Чернівцях та частини бокової поверхні димової труби по вул. Коцюбинського, 2 у м. Чернівцях.

 

 

 

Інформація для потенційних покупців, за якими можна зареєструватися та слідкувати за об’єктами малої приватизації Чернівецької області, які пропонуються до продажу на електронних аукціонах,а також взяти участь в аукціоні:

 

ЄМК ДП «Неполоковецький комбінат хлібопродуктів»

https://bit.ly/2Zjo4Gl

  1. ЄМК ДП«Вашківський спиртовий завод» (вул.Центральна,49, с.Карапчів, Глибоцький р-н, Чернівецької обл.):

https://bit.ly/2ZoJpOS

  1. ЄМК ДП«Карапчівський спиртовий завод»:

https://bit.ly/3zL1hA5

  1. Окреме майно – будівля передавального радіоцентру, обзорний локатор, загальною площею 87,40 кв.м:

https://bit.ly/3ADzTFb

  1. Об’єкт незавершеного будівництва – школа:

https://bit.ly/3EJgHZ0

  1. 6. Об’єкт незавершеного будівництва – лазня:

https://bit.ly/3u785a0

За кожним посиланням необхідно:

натиснути кнопку «слідкувати за об’єктом» та зареєструватися!

Для участі в аукціоні натиснути кнопку «взяти участь в аукціоні».

 

 

peredplata