У яких медзакладах Чернівецької громади можна отримати послуги з реабілітації та що потрібно зробити

 У яких закладах охорони здоров’я Чернівецької територіальної громади можна отримати послуги з реабілітації?

 

Реабілітаційні послуги за Програмою медичних гарантій надають:

📌 КНП «Міська поліклініка №1» 

📌 КНП «Міська поліклініка №2» 

📌 КНП «Центральна міська клінічна лікарня»

📌 КНП «Міська дитяча поліклініка»

 

➡️ У складі КНП “Центральна міська клінічна лікарня” м. Чернівці (у корпусі за адресою вул. Головна,100) працює відділення медичної реабілітації. 

Стаціонарна реабілітаційна допомога та реабілітаційна допомога в амбулаторних умовах надаються дорослим з ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату. 

 

➡️ У КНП “Міська поліклініка 1” ЧМР можна пройти повний цикл реабілітаційних заходів у відділенні реабілітації (за адресою вул. Шептицького, 20). Тут надають послуги за такими напрямками: кардіореспіраторна, опорно-рухова, неврологічна, післятравматична, психологічна реабілітації. 

 

➡️ У КНП “Міська поліклініка 2” м. Чернівці надається реабілітаційна допомога дорослим в амбулаторних умовах. 

Відділення медичної реабілітації складається з кабінетів фізичної терапії, ерготерапії, лікувального масажу, апаратної фізіотерапії, кабінету психологічної допомоги та сольової кімнати. Кабінети оснащені сучасним обладнанням, необхідним для відновлення втрачених функціональних можливостей та адаптації пацієнта до умов навколишнього середовища. 

 

Діти від народження до 18 років можуть отримати послугу з реабілітації у КНП “Міська дитяча поліклініка” м.Чернівці. 

 

Щоб отримати послугу з реабілітації у лікувальних закладах Чернівецької територіальної громади, потрібно мати направлення від сімейного лікаря, терапевта, педіатра або лікуючого лікаря. Комплексна реабілітаційна допомога надається безоплатно, відповідно до Програми медичних гарантій та укладених договорів з Національною службою здоров’я України.

Джерело: Управління охорони здоров’я ЧМР

peredplata