У  Чернівецьких міських закладах охорони здоров’ я  є 33 апарати ШВЛ

У лікувальних закладах міської комунальної власності  станом на 31 березня є 33 апарати швидкої вентиляції легень, з яких 30 працюють, 3 перебувають на ремонті.  Поширена в окремих ЗМІ інформація, що міська лікарня №1, яка  наразі  здійснює  лікування хворих на коронавірус,  не має апаратів ШВЛ не відповідає дійсності.  Про це повідомили  в управлінні забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я міської ради.

На сьогодні у міській лікарні №1  є 12 апаратів ШВЛ, один з яких перебуває на ремонті. Зокрема, у лікувальному процесі  наразі використають 2  апарати Hamilton Rafael, 3 апарати Драггер Евіта  (четвертий апарат перебуває на  ремонті),  а також апарати I-Vent, ЮВЕНТ-А,Оберіг -3020, Фаза, Астрал 150. Апарати виробництва  2014 року і раніше, пройшли технічне обслуговування у 2019-2020 роках. Окрім того, у лікарні є система  подачі медичного кисню, де  27 точок  подачі кисню пацієнту.

Міська лікарня №3 має 4 сучасних апарати ШВЛ,  у міській дитячій клінічній лікарні – 6  апаратів ШВЛ, два з яких чекають на техобслуговування, міський пологовий будинок №2 має 6  апаратів ШВЛ,  у пологовому будинку №1 – 5 апаратів ШВЛ.

На сьогодні міські лікувальні заклади закуповують ще 16 апаратів  ШВЛ , з яких 11 –  міська лікарня №1, 2 –  міська дитяча лікарня,  2 – міська лікарня №4, 1 – міська лікарня №3 .

peredplata