У Києво-Печерській лаврі новий спалах COVID-19.

Черговий спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі, де виявили 17 нових хворих, стався після перевірки священнослужителів, які вийшли із самоізоляції, повідомив у четвер, 7 травня, міністр охорони здоров’я Максим Степанов, пише Кореспондент.

“Якщо ми говоримо про Києво-Печерську лавру, то ми повинні говорити, що на сьогоднішній день є 17 нових випадків захворюваності на коронавірусну хворобу. Всі ці люди були контактними з пацієнтами, які захворіли дві-три тижні тому, вони перебували на самоізоляції і на виході із самоізоляції їм було зроблено ПЛР-тестування, у 17 осіб виявили позитивний тест”, – повідомив міністр.

Він зазначив, що місцева влада має повноваження для того, щоб посилити карантинні заходи на території Києво-Печерського заповідника.

“До органів місцевого самоврядування є відповідні повноваження щодо посилення карантинних заходів локально на території того чи іншого закладу, в даному випадку – на території заповідника: все це буде встановлено відповідно до рішення органів місцевої влади, буде зроблено відповідне подання від санітарного лікаря міста Києва”, – додав він.

peredplata