ОДНОСЕЛЬЦІ ВЖЕ ПОЧИНАЮТЬ ПІДОЗРЮВАТИ, ЩО ЦЕЙ 182-РІЧНИЙ ЧОЛОВІК БЕЗСМЕРТНИЙ.

Індійський швець Мухашта Мурас прославився на весь світ зовсім не своїм ремеслом. Його цілком звичайне життя незвичайне лише тим, що народився він в 1835 році. Тобто на сьогоднішній день йому вже виповнилося 182 роки. На момент його народження Індія була ще колонією Великої Британії.

У своєму селищі Варанасі старця сприймають цілком звично, але для решти світу це справжнє диво. Єдиною у світі людиною, яка поки що обганяє Мурас є Мама Ефішко. Громадянин Нігерії не так давно відсвяткував свій 191 день народження. Але так як вік нігерійця підтверджують тільки його слова і відомості його співвітчизників, то поки що годі про це говорити.

Зацікавившись настільки незвичайним феноменом Мурас, громадськість відразу ж кинулася шукати підтвердження його достовірності. Але після того як індійський довгожитель показав свої документи, всі сумніви розвіялися самі собою. Мухашта Мурас народився 6 січня 1835 року. Місцем його народження став Бангалор. Проживши тут всього 8 років, чоловік з сім’єю перебрався в Варанасі, де поступово освоїв ремесло чоботаря. Він займався своїм ремеслом до віку 122 року, після чого вирішив вийти на пенсію.

Звичайно ж, знайшлися і скептики, які намагаються знайти ще більш явні докази віку чоловіка. З цією метою вони звернулися в лікарню, щоб докладно розпитати лікарів, які лікували довгожителя. На жаль, такі спроби не увінчалися успіхом. Останній лікар, який приймав Мухашту, помер ще в 1971 році.

Сам старець про свій вік виражається вкрай філософськи: «Я ніколи і подумати не міг, що доживу до 150 років. Коли мені виповнилося 150, я вже не розраховував відсвяткувати 170. В результаті вже навіть всі мої правнуки померли. Смерть, схоже, забула про моє існування. Але моє довге життя мені в радість. Я насолоджуюся тим, що я безсмертний ».

Слід зазначити, що цей випадок, як і явище Мами Ефішко, вчені до цих пір не можуть пояснити. Численні дослідження в області тривалості життя сходяться на тому, що у кожного виду в різні епохи є свій віковий поріг, через який жоден його представник перескочити не може. Для людини цей поріг становить 125 років. Відповідно до цієї теорії подальша життєдіяльність неможлива, так як тіло вичерпує свій ресурс.

Завдяки сучасному рівню медицини людина може спокійно прожити до 100 років. Звичайно ж, це стосується умов постійної медичної підтримки. Але поріг в 125 років так до сих пір і не був відсунутий. У всьому світі налічується всього 47 осіб віком понад 110 років.

Біологи і медики з різних країн до цих пір б’ються над питанням продовження людського життя і відсунення встановленого порога. Але, на сьогоднішній день досягти цього можна. Єдина надія пробитися через природні обмежувачі, на їхню думку, це упор на розвиток біотехнологій і біоінженерії.

Ну а що стосується Мухашти Мурас, то вченим ще доведеться довго поламати голову над тим, як чоловікові вдалося обдурити природу. І вони активно цим займаються. Жителі поселення, в якому проживає старець, стверджують, що його історія правдива і що він є старим стільки, скільки вони себе пам’ятають. Крім того пам’ять Мухашти досі працює відмінно. Звичайний швець згадує ті речі, які явно не могла знати людина, не переживши їх самостійно. Всі ці факти ще більше заводять дослідників в глухий кут.

Джерело

peredplata