Криївка УПА в Усть-Путилі

Такої гарної осінньої днини ми святкували три свята: Покрови Божої Матері, Дня захисника Вітчизни та 81- річницю з Дня створення УПА.
Гори Вижниччини нас тішили своїм ще не зовсім осіннім вбранням. Під’їжджаємо до могили борців за волю України.Височить Хрест в пам’ять про наших Героїв.Там же на горі красується наш символ- калина.Біля підніжжя також кущ калини, з якого звисають кетяги, налиті соком, вдосталь гарного сонечка цієї золотавої осені.Це дуже гарно!
То де, як не тут нам проспівати” Ой у лузі червона калина похилилася”.Було вдосталь пісень стрілецьких, повстанських, які дуже гарно виконав чоловічий народний хор з Іспаса.Його засновником був ще Василь Михайлюк. Прекрасні ведучі заходу- це Михайло Ковалюк та Ольга Дроняк.Величезна їм подяка. На святі були присутні мер міста- Олексій Георгійович Чепіль та члени адміністрації.Вони зробили гарні виступи.
Ми вдячні священникові, отцеві Юрію та хористам з Рівнянської церкви.Була відправа за тими, хто загинув.Було зачитано списки Героїв.Був Парастас.
Ми вдячні голові Вижницького районного ГО” Політв’язнів та репресованих” Анич Ользі Григорівній, яка активно долучалась до проведення цього дійства. Від Чернівецького обласного ” Товариства політв’язнів та репресованих” та КУНУ присутніх привітала та виступила Кисильова Марія.
Дальше наша дорога пролягла в Усть- – Путилу на таку знакову подію цього дня- відкриття там криївки.Ця подія відбулась завдяки ентузіазму, всієї проведеної роботи Штефуляком…..
За велику роботу, проведену до цього заходу ми вдячні голові Чернівецького обласного товариства ” Політв’язнів та репресованих Галині Бойко.
Перед входом в криївку виставлені портрети тих, хто загинув в ті буремні роки боротьби.На фото видно наскільки вони закатовані, замордовані, з понівеченими тілами.Той тоталітарний режим робив свою чорну справу.
Так робить і тепер кат – ворог московії.Та не знали вони і не знають досі, що наш народ незнищенний.Він народжений бути вільним! …боротьба триває, але наші захисники- в один голос заявляють, що не поступляться зі своєї Землі. Наша Земля густо скроплена кров’ю наших батьків та дідів.Цей шлях дуже трагічний, але він водночас і героїчний. Ні на хвилину не забуваємо наших Героїв, які загинули у війні сьогоднішньої пори.
Роман Кульчицький сказав: ” Ваші могили знані й незнані, Волі народної дзвін. Вічна Вам пам’ять!Вічна Вам слава! І наш доземний уклін! Героям всіх поколінь слава!Слава Україні! Героям слава! Слава нації! Смерть ворогам! Україна – понад усе! 
М. Кисильова – голова секретаріату Конгресу Українських Націоналістів. 

peredplata