7 МІСЦЬ, ЯКІ МОГЛИ ПОБУДУВАТИ ПРИБУЛЬЦІ

Існують давні будівлі, які неможливо було б створити без високоточного обладнання, глибоких пізнань в різних областях і складних технологій. Чи могли давні цивілізації створити щось подібне? Навіть скептики не можуть не погодитися, що походження наступних 7 об’єктів важко пояснити. Можливо, їх побудували прибульці?

прибульці

Лінії Наски

Розташування: плато Наска, Перу

Вчені припускають, що ці зображення були створені в 400-650 рр. н. е. Це величезні малюнки на поверхні землі, кількість яких перевищує 3 сотні. Тут можна розрізнити зображення павуків, ящірок, косаток, акул, мавп, колібрі та інших тварин і комах.

Лінії Наски

Існують різні теорії походження ліній Наски. Багато людей хочуть вірити, що це зробили іншопланетяни. Але навіть уфологи допускають, що це могли зробити стародавні люди.

Так, письменник, кінорежисер і уфолог Е. Денікен вважає, що в давнину нашу планету відвідали представники більш розвинутої цивілізації. Їх двигуни розчистили поверхню землі від каменів. В результаті з’явилися великі рівні простори. Люди вважали прибульців за божеств. Коли гості покинули планету, місцеві жителі робили на землі малюнки, запрошуючи «богів» повернутися.

геоглифы

Навіть ті, хто не вірить в інопланетне походження малюнків на землі, не можуть пояснити, як стародавні люди могли створити подібне.

Зображення на полях (геогліфи)

Розташування: в більш ніж 40 країнах світу

геогліфи

Це об’єкти, які з’являються на полях в наші дні. Існують різні теорії їх походження. Але достовірно ніхто не знає, як створюються ці зображення. Геогліфи можуть бути геометричними (кільця, кола інші фігури) і складними (спіраль ДНК, стилізовані зображення комах, тварин, культурних символів).

геогліфи

Деякі зображення досягають в розмірі декількох сотень метрів. Щоб їх побачити, потрібно дивитися на поле з висоти пташиного польоту. 90% зареєстрованих повідомлень про появу геогліфів надходять з Англії. Колосся пшениці прим’яте і закручене (проти або за годинниковою стрілкою), але не зірвані. В інших країнах зображення зроблені із застосуванням простого інструменту і явно є творінням людських рук.

Піраміди Гізи

Розташування: околиці Каїра, Єгипет

До сих пір вчені не можуть пояснити, як давні єгиптяни змогли побудувати настільки досконале геометричне спорудження. Тому існує теорія про допомогу в будівництві пірамід іншопланетної цивілізації.

Піраміди Гізи

У день літнього сонцестояння спостерігач, що знаходиться на рівні Сфінкса, бачить сонце, що заходить точно між двома найбільшими пірамідами. Щоб створити подібний об’єкт, стародавні люди мали знати, що рік становить 365,25 днів. Крім того, комплекс пірамід в Гізі має зв’язок із зоряним небом. Його 3 піраміди точно повторюють розташування 3 зірок сузір’я Оріона. Стародавні єгиптяни називали його Осірісом. Щоб побудувати піраміди з такою точністю, потрібно спеціальне астрономічне обладнання.

Піраміди Гізи

Ще однією загадкою є факт, що інші піраміди, побудовані приблизно на 500 років пізніше, практично зруйнувалися. Але об’єкти в Гізі збереглися до нашого часу.

Думки про допомогу в будівництві прибульців приходять, якщо поглянути на камені пірамід, кожен з яких важить приблизно 2 т. Як єгиптяни змогли скласти їх один на інший з такою точністю, залишається загадкою.

Місто Теотіуакан

Розташування: недалеко від Мехіко, Мексика

У перекладі з мови ацтеків назва міста звучить як «місце, де люди стають богами». Теотіуакан виник приблизно за 1000 років до появи тут ацтеків. Це одне з найдавніших міст планети. Кілька різних народів працювали над створенням Теотіуакана.

Місто Теотіуакан

Про іншопланетне походження цього місця говорять багато. Вчені стверджують, що цивілізація, що побудувала Теотіуакан, повинна була мати глибокі астрономічні, математичні знання. Є теорія, що місто було споруджено іншопланетною цивілізацією задовго до появи тут людей.

Неймовірно, як стародавні люди могли будувати настільки величну споруду зі слюди, яку в ті часи добували за 4800 км від Теотіуакана. Родовище цього мінералу, яке розробляли будівельники, знаходиться на території сучасної Бразилії. Слюда не схильна до негативного впливу води, світла, вітру, електрики, не руйнується при перепадах температур. Навіщо потрібний був такий запас міцності для стародавньої будівлі і чому його не побудували поряд з родовищем мінералу, невідомо.

Фігури на острові Пасхи

Розташування: острів Пасхи, Чилі

Цей острів розташований в південно-східній частині Тихого океану. Тут вчені виявили близько 900 кам’яних фігур, що зображають людей. Загадкові об’єкти розкидані по території острова, знаходяться в безпосередній близькості від сплячого вулкану.

Фігури на острові Пасхи

Багато хто підозрює в створенні цих об’єктів прибульців, тому що вага кам’яних ідолів досягає 14 тонн. Вони були вирізані в м’якій вулканічній породі (в кар’єрі Рано Рараку залишилося близько 400 незавершених заготовок). Як стародавні жителі острова доставляли важкі брили з кар’єру, вчені поки що не можуть пояснити.

Фігури на острові Пасхи

Нещодавно група вчених виявила, що у кам’яних ідолів є тіла, які довгий час були приховані під землею. Статуї мають висоту близько 7 м. На думку вчених, ідоли брали участь в ритуальних дійствах, оскільки на них були виявлені сліди фарби.

Саксайуаман

Розташування: околиці Куско, Перу

Це місто є давньою столицею інків. Конструкція складена з величезних брил, вага яких в деяких випадках досягає 360 т. Тут навіть скептики починають вірити в іншопланетне походження стародавнього міста.

Саксайуаман

Деякі вчені припускають, що це кріпосна споруда, що захищає місто. З висоти конструкція нагадує зуби пуми. Найдовша стіна простягається на 400 м і має висоту 6 м. Тут є кілька входів, парапети, за якими могли ховатися воїни.

Стоунхендж

Розташування: графство Уїлтшир, Англія

Це одна з найвідоміших споруд у світі, таємниця створення якої досі не розкрита. Імовірно цей об’єкт був споруджений між 3000 і 2000 рр. до н. е. До сих пір залишається загадкою, для яких цілей був побудований Стоунхендж.

Кожен опорний камінь важить близько 50 т. При цьому найближче родовище цього мінералу знаходиться на відстані 160 км. Як ці величезні брили транспортувалися на місце будівництва, невідомо. Єдиним поясненням є втручання прибульців. Хоч це всього лише одна з теорій.

Джерело: joy-pup.com

peredplata