У Чернівцях депутати назвали сквер біля 14 корпусу університету сквером “Дня вишиванки”

Тупо і недолуго депутати назвали сквер біля 14 корпусу університету сквером “Дня вишиванки”. Краще було б назвати сквер “Вишиванки”.
Стоїть там пам’ятник солдату-визволителю. Він неправильної форми, його ліва рука довга, як у мавпи. Пам’ятник цей давним-давно треба було зняти. Відтепер на день вишиванки солдата одягатимуть у вишиванку поверх шинелі.
 
До речі, цей сквер входить до площі, яка мала історичну назву ” Франца Йосипа”. Художник Полатайко Тарас виступив з петицією про відновлення історичної назви. Петиція набрала необхідну кількість голосів дуже швидко але депутати не дослухалися до жителів Чернівців і зробили велику помилку, прикриваючись великим патріотизмом.
 
Помилку можна виправити і можна повернути стару назву і зберегти  те, що хотіли б деякі реєстрові патріоти: слово ”вишиванка”
 
В історії України і Австро-Угорщини був відомий політик, дипломат, поет, військовик Василь Вишиваний. Це той же самий ерцгерцог Вільгельм Франц фон Габсбург. Його вважали одним із неофіційних претендентів на український трон у разі утворення монархії. Він дуже любив Україну, був полковником легіону українських січових стрільців. Вишиваний – це його псевдонім. Він робив усе для того, щоб Україна була вільною. Його розстріляли у 1948 році більшовики в Києві.
 
Отож назвати все-таки сквер іменем Василя Вишиваного і тим самим зберегти історичну назву та вжити слово яке асоціюється з українською вишиванкою.
 
Нагадую депутатам, що всі тролейбуси і маршрути до перейменування вулиці Ватутіна на Степана Бандери не вписують на покажчиках і на зупинках вулицю іменем Провідника. Поверніть ім’я Бандери. Тоді все місто буде знати, що в нас є вулиця Степана Бандери і Чернівці шанують Героїв.
 
 
 
 

peredplata