В Чернівецькій обласній державній адміністрації облаштують місце прийому використаних батарейок

В Чернівецькій обласній державній адміністрації облаштують місце прийому використаних батарейокСьогодні, 25 червня, на щотижневій нараді керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв доручив створити у приміщенні обласної державної адміністрації та обласної ради спеціальне місце для прийому використаних батарейок. «Гадаю, що цілком доречним буде поставити невеликий контейнер, наприклад, у прес-службі обласної адміністрації, у який працівники крайової влади, депутати, відвідувачі зможуть приносити використані батарейки, безконтрольно викидати котрі, як відомо, шкідливо для довкілля і здоров’я громадян і, зрештою, взагалі заборонено», – зауважив Михайло Папієв.

Відтак, за його словами, контейнер з використаними батарейками необхідно передати на кафедру хімії Чернівецького національного університету, а звідти – до Львова на спеціальне підприємство, яке єдине у західному регіоні держави займається їх утилізацією.

«Я поцікавився в екологів даними з цього приводу і вони вражають – одна пальчикова батарейка забруднює шкідливими металами 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту. Тому, певен, що у цій справі ми повинні продемонструвати свою екологічну свідомість», – підкреслив Михайло Папієв».

Голова обласної державної адміністрації додав, що доречно створити подібні пункти прийому і в районних державних адміністраціях, інших державних, комунальних підприємствах і установах регіону. «Для цього варто провести широку інформаційну кампанію із максимальним залученням представників засобів масової інформації», – підсумував він і доручив профільним управлінням облдержадміністрації реалізувати цей проект.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata