У Вижницькому районі борються з африканською чумою

Як повідомляє офіційний веб-портал Вижницької районної державної адміністрацій, 6 серпня, заступник голови районної державної адміністрації Іван Федорощак провів засідання протиепізоотичної комісії з питань недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію району. Участь у засіданні взяли: керівники мисливських угідь, директори ринків, торгівельних майданчиків.

В інформації заступника начальника управління ветеринарної медицини у Вижницькому районі Івана Стратійчука наведено дані щодо епізоотичної ситуації в суміжних з Україною країнах, проаналізовано стан виконання запобіжних заходів у господарствах району.

Також висвітлено основні заходи щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней, передбачених ветеринарно-санітарними правилами.

Іван Федорощак акцентував увагу на вжитті всіх необхідних заходів по ліквідації стихійної торгівлі живими тваринами та сировиною тваринного походження на торгівельних майданчиках населених пунктів, забезпеченні павільйонів з продажі м’яса холодною та проточною водою, наданні торгових місць для реалізації продуктів харчування тваринного і рослинного походження тільки після проведення ветеринарно-санітарної експертизи на ринку.

За результатами засідання комісії прийнято відповідні рішення.

peredplata