В Сокирянському районі перевіряють стан готовності загальноосвітніх навчальних закладів до початку нового навчального року

З початку тижня в навчальних закладах працює робоча група у складі керівництва районної державної адміністрації, представників управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та профільних служб. Зокрема, перевіряється наявність необхідної для забезпечення належного функціонування закладу документації, робота систем опалення та енергопостачання, харчоблоків, ступінь відповідності обладнання та приладів вимогам техніки безпеки та ін.

За інформацією управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації до початку нового навчального року в закладах освіти району планувалося провести поточні ремонти класних кімнат, кабінетів, спортзалів та актових зал. Здійснити заміну стелі в спортивній залі Вітрянської школи та заміну підлоги в залі Корманського НВК, облаштувати внутрішні туалети в Ожівському загальноосвітньому навчальному закладі. Серед найвагоміших робіт поточного року є проведення капітального ремонтуїдальні Кулішівського НВК.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Бойко, побувавши в загальноосвітньому навчальному закладі села Гвіздівці, відзначив якісну підготовку закладу до навчального року та умови, які відповідають належній організації навчального процесу та нормативним вимогам протипожежного захисту. Олексій Сергійович зазначив, що задекларовані Президентом України нові соціальні ініціативи: діти – майбутнє України передбачають забезпечення всебічного розвитку кожній дитині. І наголосив, що саме на місцях має бути вжито вичерпних заходів щодо створення належних умов для навчання та виховання підростаючого покоління.

На даний час членами робочої групи перевірено дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади у 11 населених пунктах району. За результатами проведеної роботи керівникам відповідних установ дано доручення вжити заходів щодо усунення в стислі терміни наявних недоліків. Загалом на поточний ремонт закладів освіти в поточному році виділено 535,3 тис. грн., на капітальний ремонт- 474,7тис. грн.

За повідомленням Сокирянської районної державної адміністрації.

peredplata