Поради для буковинців: як отримати довідку про відсутність податкового боргу

Кожному суб’єкту господарювання хоча б раз доводилося отримувати довідку про відсутність заборгованості по податках в органах Міндоходів. Раніше ця процедура займала 10 робочих днів. Для цього потрібно було з’явитися до податківців, написати відповідну заяву та чекати протягом встановленого законом строку.
Цього року чернівецькі продатківці видали платникам 740 довідок про відсутність заборгованості перед бюджетом

Податковий сервіс дає змогу представникам бізнесу швидко отримати довідку про відсутність податкового боргу, яка може знадобитися для вирішення невідкладних справ. Відтепер для її отримання платникам потрібно надіслати електронну заяву і у випадку відсутності у заявника боргу перед бюджетом довідка про його відсутність формується в автоматичному режимі та надсилається на електронну адресу заявника.

До речі, форма та порядок видачі довідки затверджені наказом Міністерства фінансів України від 12.12.2012 року № 1315 (далі – наказ). Також цим наказом передбачено, що за бажанням платник податків може отримати довідку і в паперовому вигляді.

Для цього йому потрібно звернутися до органу Міндоходів за місцем реєстрації з відповідною заявою. Строк видачі, передбачений наказом, не перевищує 5 робочих днів.

Отримання довідки про відсутність заборгованості перед бюджетом електронним способом є більш вигідним та зручним для бізнесу, оскільки не потребує витрат дорогоцінного часу на візити до податківців.

Про це повідомляє Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях.

peredplata