Керівник чернівецької профспілки розповів приватним охоронцям про особливості спілкування з пресою

Керівник чернівецької профспілки розповів приватним охоронцям про особливості спілкування з пресоюПро нюанси та особливості спілкування з працівниками ЗМІ розповів адміністрації та охоронцям ТВК «Добробут» керівник Чернівецької між редакційної медіа-профспілки Вадим Пелех.
Зустріч відбулася з ініціативи підприємства після того, як на одному з місцевих телеканалів вийшов сюжет про перешкоджання роботі журналістів на ринку.

Як наголосив Вадим Пелех, перешкоджання журналістській діяльності тягне за собою відповідальність за статтею 171 Кримінального кодексу України. Журналісти мають право здійснювати письмові, аудіо- та відеозаписи із застосуванням необхідних технічних засобів, за винятком випадків, передбачених законом. Ринок, хоч і приватним, але це публічне місце. Тому його працівники та адміністрація повинні створити максимально сприятливі умови для роботи журналістів.

Зі свого боку працівники ринку висловили побажання до представників ЗМІ – вести себе адекватно, при спілкуванні з охороною пред’являти службові посвідчення та чітко пояснити мету редакційного завдання – для надання їм посильної допомоги з боку адміністрації підприємства.

Вадим Пелех порекомендував керівництву запровадити посаду прес-секретаря, який би займався комунікацією з журналістами, допомагав в організації зйомок, попереджав можливі непередбачувані ситуації.

Медіа-профспілка готова донести інформацію про принципи і особливості співпраці з журналістами для усіх підприємств та організацій, які за родом своєї діяльності стикаються з представниками засобів масової інформації.

На фото: Вадим Пелех спілкується з професійними охоронцями.

Прес-служба Медіа-профспілки

peredplata