Герої не вмирають. Чернівці прощаються із загиблим на Сході В’ячеславом Пелехатим

Сьогодні, 12.06.2014 року, з 15.00 до 19.00 у клубі військової частини А 2582 (що по вул. Московської Олімпіади, 6) відбудеться прощання з військовослужбовцем частини старшим прапорщиком В’ячеславом Пелехатим, який загинув під час виконання завдань за призначенням.

13.06.2014 року о 9.00 у клубі військової частини А 2582 (що по вул. Московської Олімпіади, 6) відбудеться панахида по загиблому, а об 11.00 на кладовищі в селі Годилів відбудеться поховання військовослужбовця.

Герої не вмирають

Війна на Сході України, яку розв’язав Путін і його кліка, забирає життя найкращих синів і доньок Вітчизни.

На Трійцю біля Слов’янська у жорстокому бою з терористами загинув український герой із села Ярівка Хотинського району В’ячеслав Максимович Пелехатий. Тиждень тому старший прапорщик Пелехатий відсвяткував своє 40-річчя. Він був десантником у повітряно-десантному батальйоні. Про нього колеги і командири говорять, як про справжнього українського воїна. В’ячеслав добре знав військову справу. Був прекрасним сім’янином. Разом з дружиною виховував двох синів. Одному 4 роки. Жив у гуртожитку біля військової частини.

Ми схиляємо низько голови перед пам’яттю загиблого воїна. Не відаємо, чи значить щось ця смерть для тих генералів і керівників держави, які допустили кровопролиття в Україні. Але для нас, простих громадян України, кожна смерть героя стане ще одним рубцем на серці й у пам’яті. Ще раз задумаймося над тим, що дозволили негідникам керувати нами. Дозволили їм знищити українське військо, український гонор, українську економіку.

Генерали в Україні нині – це продажні особи, без честі, без гідності. Часто без освіти і знань. Вони годилися тільки на те, аби будувати собі маєтки і грабувати військове майно. Зараз на Сході України прості воїни, такі як В’ячеслав Пелехатий і десятки інших героїв творять героїзм. У той час, коли недолугі генерали не вміють і не можуть організувати дії солдатів. Через це гинуть кращі сини нації. З іншого боку генерали бояться справедливого гніву людського, який їх покарає і викине як те сміття з українського дому.

Зараз генерали хочуть засекретити будь-яку інформацію про дії на Сході України. Але від кого вони ховають правду? Від українських журналістів. Від українського народу. Бо в путінській Росії зараз сидять два міністра оборони України, два голови СБУ і вся злочинна верхівка партії регіонів на чолі з Януковичем. Там вони продали Україну, видаючи всі секрети нашої держави, нашого війська. Тому кожна смерть, кожна загибель українського воїна стане ще однією краплею ненависті до зрадників. Чаша її переповнюється. Терпець уривається.

Ми висловлюємо щирі співчуття родині загиблого воїна В’ячеслава Пелехатого. Разом з тим, нагадуємо місцевій владі від села Ярівка через Хотин і до Чернівців не забути про родину, про сім’ю героя. Вшанувати його пам’ять на найвищому рівні. А сім’ї створити необхідні умови для життя.
Навчімося жити по-новому. Відновимо престиж українського воїна-захисника. Станьмо всі, як один, на захист своєї Вітчизни – України. Допомагаймо своїй армії. Шануймо своїх воїнів. Пам’ятаймо своїх героїв.

Петро Кобевко

P.S. Село Ярівка Хотинського району – це село українських героїв. Тут народився видатний полководець Української Народної Республіки Петро Болбочан. Тут народився і живе герой Майдану, який не скорився злочинній владі і гордо витримав тортури «Беркуту» – козак Михайло Гаврилюк. З села Ярівка вийшов герой України, воїн, який загинув за незалежність Держави В’ячеслав Пелехатий.

Слава Героям!

peredplata