Пенсіонери у Чернівцях мають право на безкоштовний проїзд

Пенсіонери, інваліди, чорнобильці, діти з багатодітних родин мають право на безкоштовний проїзд у Чернівцях на всіх тролейбусних маршрутах та тринадцяти автобусних маршрутах. Ця пільга діє у разі пред’явлення пенсійного посвідчення незалежно від наявності соціального проїзного квитка.

Маршрутна мережа автобусів, де діє пільговий проїзд, забезпечує можливість добратися із мікрорайонів Садгора, Стара Жучка, Роша, Калічанка, Гравітон до центру міста, вулиць Комарова та Південно-Кільцевої або найближчої тролейбусної зупинки. Пільговий проїзд на цих автобусних маршрутах діє впродовж всього інтервалу руху транспорту.

Автобуси, які здійснюють пільгові перевезення, мають позначення «ПІЛЬГОВИЙ». Вони працюють на маршрутах № 1, 2, 3, 4, 6, 10А, 19, 21, 23, 26, 26А, 27 та 28. Перевізники, які забезпечують зазначені маршрути, попереджені про недопустимість порушення графіків руху пільгових автобусів.

Дотримання інтервалів руху пільгових автобусів контролює управління праці та соціального захисту населення міської ради та міський центр організації пасажирських перевезень. Скарги на порушення перевізниками правил перевезення пільгових категорій населення приймаються за тел. 551404 або у вигляді електронних звернень на сайті міської ради. З перевізниками, які порушуватимуть правила перевезення пільгових категорій громадян, розриватимуть угоди на обслуговування маршрутів. Їх не допускатимуть до участі у конкурсах на право працювати на міських маршрутах.

Міський голова Олексій Каспрук закликає усіх перевізників – тих, хто отримує і хто не отримує компенсації за пільгові перевезення,- бути соціально відповідальними, людяними, пам’ятати, що всі ми – одна чернівецька родина і не маємо право залишити без допомоги наших батьків, тих чернівчан, хто потребує нашої підтримки.

Водночас робота щодо розробки та запровадження у Чернівцях нової сучасної системи забезпечення пільгового проїзду у громадському транспорті із застосуванням найкращих практик європейських міст триває. До участі у цьому процесі може долучитися кожен небайдужий чернівчанин. Пропозиції приймаються за тел. 551404.

Довідково.
Перелік
міських автобусних маршрутів, які обслуговують пільгові категорії населення


м-та Назва маршруту Маршрут руху
1 Садгора – завод «Кварц» ч/з вул.В.Александрі, Хотинську, Ю.Гагаріна, Головну
2 Садгора – вул.Південно-Кільцева ч/з вул. М. Тореза, Ю.Гагаріна, Головну, Героїв Майдану

3 Вул.Садова – вул.Вижницька ч/з вул.Сторожинецьку, О.Кошового, Зарожанську
4 Вул.Садова-Цецино ч/з вул.Сторожинецьку, О.Кошового, Зарожанську, Горіхівську
6 Вул.Садова- вул.Заставнянська ч/з вул.Героїв Майдану, Лесі Українки, Київську
10А Універмаг «Рязань»- Садки ч/з вул. Героїв Майдану, Головну, Ю.Гагаріна, Севастопольську,
Білоруську, Гайову
19 Вул.Садова-вул.Литовська ч/з вул. Сторожинецьку, Шухевича, Сокирянську
21 Стара Жучка-вул.Садова ч/з вул. П.Ткачука, Хотинську, Ю.Гагаріна, Головну
23 Садгора- вул.Південно-Кільцева ч/з вул. Учительську, Каштанову, Заводську, Ю.Гагаріна, Головну, Героїв Майдану.
26 Завод «Гравітон» -вул.В.Комарова ч/з вул. Руську, В.Винниченка, Миру, В.Чкалова, Головну
26-А Завод «Гравітон»-вул. В.Комарова ч/з вул. Комунальників, В.Винниченка, Миру, В.Чкалова, Головну
27 Вул.Садова-вул.Я.Степового ч/з вул. Сторожинецьку, О.Кошового, Зарожанську, Горіхівську
28 Садгора-Чорнівський млин ч/з вул. С.Галицького, В.Стефаника

peredplata