Офіцера, який отримав хабар за ненаправлення військовика в зону АТО, взято під варту

Офіцера, який отримав хабар за ненаправлення військовика в зону АТО, взято під вартуПершотравневий районний суд м. Чернівці обрав запобіжний захід старшому офіцеру мобілізаційного відділення Чернівецького міського військового комісаріату у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.
Як повідомлялось, 9 липня 2014 року спільними діями працівників Чернівецької прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері та працівників відділення Держслужби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області припинено протиправну діяльність військовослужбовця Чернівецького міського військкомату. Вказаний офіцер вимагав та одержав від матері військового 500 доларів США за сприяння у складанні та видачі документа, який надавав можливість уникнути направлення у зону проведення антитерористичної операції.
Триває досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Довідка.
За скоєння данного злочину закон передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

peredplata