Чернівчани сплатили на екооздоровлення понад 600 тис. грн.

З початку року чернівецькі платники перерахували до зведеного бюджету 628,6 тис.грн. екологічного податку. В ДПІ у м. Чернівцях обліковується станом на 01.07.2014 р. – 1498 платників екологічного податку (в т.ч. 381 юридична особа та 1117 фізичних осіб – підприємців).

„Добросовісна сплата екологічного податку сприяє більш ефективному виконанню державних програм зі збереження та розвитку екофонду нашого регіону, захисту навколишнього середовища та раціональному використанню природних ресурсів”, – зазначила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак.
Лідерами по сплаті екоподатку в Чернівцях є КП «Чернівціводоканал», ПО ГГ «Чернівцігаз», ВАТ «Чернівецький цегельний завод №3», МКП „Чернівцітеплокомуненерго”, ПАТ «ЧОЖК», які забезпечують понад 70 % від загальних надходжень.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що Законом України від 27 березня 2014 року № 1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), згідно з якими з 1 квітня 2014 року при обрахуванні екологічного податку необхідно застосовувати збільшені у 0,083 рази ставки екоподатку.
Отже, при подачі звітів за ІІ квартал 2014 р. платникам необхідно рахувати екологічний податок за новими ставками.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata