Каспрук просить чернівчан сплатити борги за комунальні послуги, особливо за водопостачання

Каспрук просить чернівчан сплатити борги за комунальні послуги, особливо за водопостачанняДо опалювального сезону в Чернівецькій міській раді готуються. Розробляється план заходів на всі можливі сценарії розвитку подій, навіть найбільш критичні та неприємні для чернівчан. Дано доручення закупити все, що може знадобитися в зимовий період. Та попри це найголовнішою проблемою залишаються борги населення за комунальні послуги. Про це під час брифінгу повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

«Закликаю чернівчан заплатити, знайти можливість і погасити борги за комунальні платежі. В першу чергу, це «Чернівціводоканал» і «Чернівцітеплокомуненерго». Тому що проблеми можуть бути не лише з газом, але й серйозні проблеми можуть виникнути у сфері енергетики», – розповів Олексій Каспрук.

Не зважаючи на наявні проблеми й спробу посіяти паніку від «Обленерго», «Чернівціводоканал» заплатив за електроенергію. Свої зобов’язання перед «Обленерго» Чернівецька міська рада також виконала, про що свідчить підписаний з ними документ ще на початку року про сплату 1,5 мільйона гривень живими грошима. Щоправда, «енергетики» просять переглянути договір та сплачувати вже 2,5 мільйони гривень. Як зазначив міський голова, це фізично неможливо. І перемовини продовжаться.

«Населення міста винне «Водоканалу» близько 7 мільйонів гривень. Це значною мірою перекриває ті потреби, щоб «Водоканал» не був відключений і мешканці верхніх поверхів міста знову не лишилися без водопостачання», – зазначив Олексій Каспрук.

За словами мера Чернівців, керівництву «Водоканалу» також дано доручення проводити необхіднні заходи зі злісними неплатниками, з тими, хто займається крадіжками. Окрім цього будуть публічно озвучувати імена тих людей, які заможні й видні, але в цей же час не оплачують послуги водопостачання й інші комунальні послуги.

БукІнфо (с)
Фото – Максим Козменко

peredplata