Правила пожежної безпеки на виборчих дільницях

26 жовтня в Україні пройдуть позачергові вибори до Верховної Ради України. Відповідальність за протипожежний стан приміщень виборчих дільниць та агітпунктів покладається особисто на керівників підприємств, установ та організацій, яким належать ці приміщення, а за додержання протипожежного режиму на голів виборчих комісій, завідуючих агітпунктів та чергових.

Із приміщення виборчої дільниці та агітпункту має бути не менше двох евакуаційних виходів з дверима, що відчиняються в напрямку виходу з приміщення. Сходові клітки, евакуаційні виходи, проходи, коридори, тамбури постійно утримувати вільними і нічим не захаращувати. Приміщення мають бути забезпечені первинними засобами пожежогасіння (пожежними кранами, вогнегасниками тощо) відповідно до встановлених норм. Демонструвати кінофільми на виборчих дільницях та агітпунктах можна тільки після погодження з місцевими органами держпожнагляду. До обслуговування кіноустановок залучаються кіномеханіки, які мають посвідчення (з відповідними вкладишами про проходження пожтехмінімуму) державної кваліфікаційної комісії. На виборчих дільницях та агітпунктах забороняється зберігати легкозаймисті рідини та користуватись відкритим вогнем. Палити цигарки дозволяється тільки в спеціально відведених місцях. Щоденно після закінчення робочого дня черговий по виборчій дільниці або агітпункту повинен ретельно оглянути всі приміщення і при виявленні порушень протипожежних правил вжити заходи щодо їх усунення. Всі особи, які беруть участь в роботі виборчих дільниць та агітпунктів повинні знати і виконувати правила пожежної безпеки, а при виникненні пожежі-негайно повідомити про це по телефону 101, після чого вжити заходів щодо евакуації людей і документів із приміщення та гасіння пожежі своїми силами і наявними засобами пожежогасіння.
Слід пам’ятати, що знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі допоможе зберегти життя та матеріальні цінності.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області

peredplata