В Донецьк увійшла регулярна армія Росії

У Донецьку знову відзначена поява підрозділів регулярної армії РФ (раніше російські підрозділи були виведені з міста).

Як повідомляє в Facebook керівник групи \”Інформаційний опір\” Дмитро Тимчук, зокрема, в даний населений пункт прибули підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ з Омська (Росія) і 331-го парашутно-десантного полку (г.Кострома, РФ).

В Донецьк увійшла регулярна армія Росії

Також російські військовослужбовці несуть службу на одному з блокпостів в районі Спартака.

За інформацією групи, через прикордонний пункт пропуску \”Успенка\” на протязі останніх днів з території Донбасу на територію Росії неодноразово виїжджали автомобільні тягачі, на яких були встановлені макети бронетехніки.

\”Не виключається проведення російсько-терористичними військами операції по введенню в оману Києва та міжнародних організацій на предмет виведення російських військ з території Донбасу\”, – сказано в повідомленні.

Також Тимчук інформує, що після активних бойових зіткнень в районі аеропорту в Донецьку батальйони терористів \”Оплот\” і \”Схід\” зазнали серйозних втрат, після чого тимчасово призупинили участь в активних бойових діях.

\”В даний час ці бандформування проходять доукомплектування та поповнення бойовою технікою за рахунок ресурсів, які прибувають з РФ\”, – пише він.

Нагадаємо, 11 жовтня президент РФ Володимир Путін доручив міністру оборони країни Сергію Шойгу відвести російських військових, що проходили \”навчання\” на полігонах Ростовської області, до місць постійної дислокації. Таким чином, війська РФ нібито були відведені від кордонів України.

Відзначимо, в Ростовській області в квітні 2014 пройшли масштабні \”навчання\” у відповідь на загострення ситуації на Донбасі.

Однак ще в березні Міністерство оборони РФ повідомило, що російські військові відповідно до плану бойової підготовки нарощують інтенсивність польових занять в Ростовській, Білгородській, Тамбовській і Курській областях .

Пізніше стало відомо, що російських солдатів, які проходять строкову службу і воюючих в Україні, змушують підписувати контракти і повідомляти батькам про те, що вони нібито знаходяться на навчаннях в Ростовській області.

Таким чином, Росія вже довгий час не відводить війська від кордонів України, зберігаючи загрозу повномасштабного вторгнення в нашу країну.
\”Обозреватель\”

peredplata